Dronningen fejrer sin fødselsdag i Aarhus

Dronning Margrethe fylder 77 år den 16. april. Fødselsdagen fejres på Marselisborg Slot

Dronningen fejrede også sin fødselsdag i Aarhus i 2014. Foto: Kim Haugaard - Scanpix

Foto: Kim Haugaard - Scanpix

1 af 2

Hurra, hurra, hurra!

Østjyderne kan godt så småt finde Dannebrogsflagene frem. Søndag den 16. april bliver der nemlig rig mulighed for at lufte de rød-hvide farver, når Dronningen fylder 77 år.

Fødselsdagen fejrer dronning Margrethe på Marselisborg Slot i Aarhus.

Kongehuset oplyser på sin hjemmeside, at Dronningen og medlemmer af den kongelige familie træder ud på slottets veranda klokken 12. Hvem der gør dronning Margrethe selskab på dagen, er der ingen oplysninger om på nuværende tidspunkt. 

  Foto: Kim Haugaard - Scanpix

Selv om Dronningen flere gange tidligere har fejret sin fødselsdag i Aarhus, plejer festlighederne at foregå på Amalienborg, hvor den kongelige familie ved middagstid træder frem foran menneskehavet på slotspladsen.

Festlig og farverig kulisse

De gange fødselsdagen er blevet fejret i Aarhus, har tusindvis af østjyder taget turen til Marselisborg og skabt en festlig og farverig kulisse. 

Læs også Royal æresgæst: Prins Henrik til travløb i Aarhus

I det hele taget vil Dronningen være at finde i Østjylland i en længere periode.

Fra lørdag den 8. april opholder hun sig på Marselisborg, og ifølge Kongehusets hjemmeside vender Dronningen først tilbage til Fredensborg Slot den 18. april.

Billedet er fra 2014, hvor Dronningen fejrede sin fødselsdag i Aarhus. Foto: Kim Haugaard - Scanpix

Mens dronning Margrethe er i Aarhus, deltager hun i flere begivenheder. Søndag den 9. april er hun med til at genindvie Silkeborg Kirke, og den efterfølgende tirsdag deltager hun i åbningen af udstillingen "Aarhus Fortæller". 

Prins Henrik er også med i Aarhus - i hvert fald en del af tiden. Langfredag er han æresgæst, når der på Jydsk Væddeløbsbane er "Prins Henriks Cup".