Dronningen får milliongave af Aarhus-rigmænd

Fire aarhusianske givere har sat en masse nuller bag en gave i anledning af regeringsjubilæet.

I anledning af sit besøg i Aarhus har dronning Margrethe netop fået overdraget en gave af nogle af de tunge drenge i Aarhus' erhvervsliv.

Hele 40.000.000 kroner har majestæten modtaget i gave fredag aften under Aarhus Kommunes officielle middag i anledning af sommertogtet.

De glade givere er Salling Fondene, Holch Povlsen Foundation, Systematic og Lindberg Optik.

Gaven er en omfattende renovering af Marselisborg Slot, der som det eneste af dronningens slotte ikke er stats-, men privatejet.

Dronningens 50 års regentjubilæum fejres i Aarhus 3. og 4. juni.
Dronningens 50 års regentjubilæum fejres i Aarhus 3. og 4. juni. Foto: Niels Åge Skovbo

Slottet står overfor et stort renoveringsprojekt de næste ti år, som kommer til at ske i etaper. Det skal fremtidssikre slottet som kongelig residens og offentlig slotshave, når kongefamilien ikke opholder sig der.

Et grønnere sommerresidens

Renoveringsprojektet påbegyndes i sensommeren 2023 og vil blandt andet omfatte en energioptimering af slottet, et nyt kobbertag, nye spir og vinduer samt en restaurering af havetrappen.

Det oplyser kongehuset.

Marselisborg danner traditionelt rammen om jul og påske for den kongelige familie, ligesom der er dronningens sommerresidens. Dronningen og Prins Henrik fik overdraget slottet i 1967 og moderniserede det for midler, parret havde fået i folkegave til deres bryllup.