Droner flyver 160 km/t: - Du kan let blive køresyg

Der var fuld fart på dronerne, da Aarhus Modelflyveklub søndag holdt afslutning med nogle af Danmarks bedste droneracere

02:29

VIDEO: Droneracerne kan flyve over 160 km/t og styres ved hjælp af et joystick og et par specielle briller.

Det bliver kaldt dronernes Formel 1, og det er egentlig ikke så sært. For når de flyver, kan de ramme hastigheder på over 160 kilometer i timen gennem forskellige forhindringer.

I dag var Danmarks hurtigste dronepiloter en tur forbi Aarhus Modelflyveklub. En af dem var Dane Adam Grace fra København, der er tidligere danmarksmester i drone racing.

Det er bare sygt sjovt.

Dane Adam Grace, tidligere danmarksmester

- Det er sådan en fed kombination mellem gaming og noget Formel 1-lignende. Det er bare sygt sjovt, siger Dane Adam Grace til TV2 ØSTJYLLAND.

01:00

VIDEO: Oplev, hvordan det er at flyve med en af dronerne.

Luk video

Han bruger ti timer om ugen på droneracing og rejser rundt i verden for at deltage i konkurrencer.

- For mig er det også blevet konkurrencen, der er vigtig. Man vil gerne vinde og være den bedste. Der var en svensker, der vandt 200.000 kroner i Kina. Der er penge i det i Asien, men i Danmark er det mest på hobbyplan, siger han.

Peter Kornum fra Stevnstrup dyrker droneracing på hobbyplan. Her er han iklædt specielle briller, så man kan se tingene fra dronens perspektiv.

Flyver med specielle dronebriller

Men der er også plads til dem, der bare dyrker dronerne på hobbyplan. En af dem er Peter Kornum fra Stevnstrup, der mest bare er med, fordi det er sjovt.

- Det giver noget i maven. Du kan mærke det. Specielt når du er ny, skal du sidde ned, fordi dit hoved følger med dronen rundt. Så bliver du køresyg og kan miste balancen, siger Peter Kornum til TV2 ØSTJYLLAND.

De små, hurtige droner bliver styret af piloten ved hjælp af et joystick.

Droneracerne har nogle specielle briller på, så de kan se tingene fra dronens perspektiv. Og det er ikke så ringe endda for Peter Kornum, der altid selv har haft en pilot i maven.

- Jeg ville gerne være jagerpilot, da jeg var lille, men jeg er farveblind, så det må jeg ikke. Men det her er det tætteste, jeg kommer, siger Peter Kornum.