Dreng anholdt for kast med stenflise fra tag på storcenter

Storcenter Nord på Finlandsgade i Aarhus Nord lagde i går tag til et stenkast, der kunne have fået fatale følger

Storcenter Nords parkeringstag blev brugt til stenkast mod en medarbejder

Tre drenge i 15-årsalderen kastede i går, kort efter klokken 18.30, en flise ned fra parkeringstaget på Storcenter Nord i Aarhus  – angiveligt med en af centerets medarbejdere som mål.

Læs også Stjal rifler og geværer: Nu er han blevet udvist af landet

Forud for episoden havde medarbejderen været i dialog med tre drenge, der løb og legede på brandtrapperne. Han bad dem stoppe, hvilket de øjensynligt tog til sig og lovede at forsvinde.

En meter fra ulykke

Da medarbejderen kort efter gik ud for at tjekke, at drengene var gået som aftalt, faldt en stor flisesten ned fra taget og ramte jorden kun godt en meter fra ham. Medarbejderen var alene og til alt held blev hverken han eller andre ramt.

Det viste sig, at de tre drenge, i stedet for at gå fra stedet, var løbet op på centrets parkeringstag og herfra havde kastet stenen.

Straffeloven paragraf 252

Med fængsel indtil 8 år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

Medarbejderen kendte de tre drenge på forhånd og kunne hurtigt finde og pågribe den ene - en 15-årig dreng, som han derefter overdrog til politiet. Drengen er nu sigtet efter straffelovens paragraf 252, for at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed. Den 15-årige siger til politiet, at han ikke var med til at kaste stenen.

Straffelovens paragraf 252 er en særdeles alvorlig paragraf at blive sigtet efter.

Jakob Christiansen, kommunikationskonsulent Østjyllands Politi

Kan forvente besøg af politiet

Ifølge Østjyllands Politi har de en god formodning om hvem de to andre drenge på parkeringstaget var, dels på grund af centermedarbejderens forudgående kendskab til dem og dels fra oplysninger som er kommet frem gennem politiets afhøring af den pågrebne dreng.

De to kammerater kan nu se frem til at politiet aflægger besøg, fortæller kommunikationskonsulent Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi.

00:46

Vagtchef hos Østjyllands Politi, Peter Hunniche, uddyber her sagen. 

Luk video