Drama ved 49er VM: Aarhus-sejleres mast knækkede

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard kom ind på en sjetteplads efter blæsende sejlads

Foto: Privatfoto / idamarie.dk

Det aarhusianske sejlerpar Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har fået en turbulent start på verdensmesterskaberne i 49er, som i denne uge finder sted i Clearwater i Florida.

Onsdag var det anden dag på havet, men på grund af voldsom blæst og store bølger til følge gik det ikke helt som planlagt.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard havde forinden sejladsen droppet at spænde badebolde eller anden mastebeskyttelse på båden, ligesom flere af deres konkurrenter ellers havde gjort.

Aarhus-sejlere fik tiendeplads i Miami

Kort før mål gik det så galt. Båden kæntrerede og toppen knækkede af masten. Det lykkedes dog parret at komme helt i mål på en sjetteplads:

- Da båden ligger på hovedet, lyder der et stort BANG, hvilket var ensbetydende med en knækket topmast... Pis. Efter at de værste bandeord og ærgrelse var kommet ud, foreslog Ida konstruktivt om vi ikke skulle sejle i mål. Det resulterede i at vi sejlede en halv lænser med halvandet sejl, skriver de to sejlere om episoden på deres Facebook-side.

Anderledes godt gik det for søskendeparret Maiken og Anne-Julie Foght Schütt fra Horsens, som sejlede ind på en delt førsteplads.

Om de østjyske sejlere kommer i aktion igen i dag, er endnu uvist. Vejrsituationen i Florida er omskiftelig, og noget kunne tyde på, at torsdagen vil blive noget mere vindstille end onsdagen:

- Vi kan godt lide blæsevejr og store bølger. Det passer os fint. Desværre er der vejromslag på vej, så det torsdag skulle blive en rimelig stille dag. Måske med så lidt vind, at der ikke kan sejles, siger Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen i en pressemeddelelse.

Du kan se en video fra Ida Marie Baad og Marie Thusgaards sejlads i Florida nedenfor:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

2. dag til VMEfter meget venten kom vi endelig i gang med VM. Det var svære forhold med meget vind, kæmpe bølger og meget tang i vandet. I dagens eneste sejlads runder vi 3?er om topmærket inden den sidste lænser. Desværre kæntre vi i bomningen. Da båden ligger på hovedet, lyder der et stort BANG, hvilket var ensbetydende med en knækket topmast... Pis. Efter at de værste bandeord og ærgrelse var kommet ud, foreslog Ida konstruktivt om vi ikke skulle sejle i mål. Det resulterede i at vi sejlede en halv lænser med halvandet sejl? Idet forholdende var meget svære var der meget stor spredning på feltet. Vi kom over målstregen som nr. 6!!! Til vores held var forholdene blevet så svære at dommeren aflyste resten af dagens sejladser og sendte os i havn. Puha, det kunne være gået meget værre. Vi ender med kun at tabe 3 placeringer på at knække topmasten! Masten er nu skiftet ud til et helt eksemplar, så vi er helt klar til endnu en dag i morgen./Ida og Marie

Opslået af 49erFX Ida og Marie på 10. februar 2016