Drabsmand med hukommelsestab

Ny forestilling på Teatret Svalegangen skildrer en autentisk kærlighedshistorie

03:08

1 af 2

En ulykkelig kærlighedhistorie, som endte i både drab og selvmordsforsøg, bliver nu omdrejningspunktet for en helt ny forestilling, der snart har danmarkspremiere på Teatret Svalegangen i Aarhus.

Forestillingen hedder 'Manden der gerne ville huske' og tager udgangspunkt i et autentisk forløb.

Historien handler om en 32-årig aarhusiansk mand, som i 1989 slog sin ekskone ihjel og efterfølgende forsøgte at begå selvmord ved at skyde sig selv i hovedet. Da han vågnede op, kunne han ikke huske, hvad der var sket.

Denne historie blev i 1993 og flere år frem skildret i en række radiomontager, 'Manden der gerne ville huske', på DRs radiokanal P1, som journalisten Anne Røgild stod bag. Her fulgte hun gennem otte år drabsmandens forsøg på at genvinde sin hukommelse.

Det er de samtaler, som nu danner grundlag for den nye teaterforestilling af samme navn, hvor man ligeledes følger drabsmanden, hans terapeut og en journalist, som alle forsøger at finde svar på, hvorfor det gik så galt.

Forestillingen bliver opsat af teaterkompagniet Von Baden og er skrevet af dramatiker Henrik Vestergaard. På scenen ses skuespillere som Frederik Meldal Nørgaard, Laura Bach og Vibeke Hastrup.

Den dramatiske historie har gjort stort indtryk på en af stykkets hovedrolleindehavere, Laura Bach:

- Jeg synes, det her er en af de smukkeste kærlighedshistorier, jeg har læst og selv medvirket i, siger Laura Bach.

Hun fortsætter:

- Det, der er så tragisk, er at miste. Hvad det gør ved et menneske at miste den slags kærlighed, som betyder allermest i hele verden. Det er det, jeg synes, den her historie faktisk handler om.

Du kan se mere om forestillingen 'Manden der gerne ville huske' i videoen øverst i artiklen. Videoen er produceret af Johan Nagstrup.

Se også med, når teaterstykket bliver debatteret i programmet 'Kulturkampen' torsdag den 9. april klokken 19.55.