Døv spiller skriver historie

Se tekstet indslag: Natascha Ohlendorff første døve spiller i håndboldligaen

Foto: SK Aarhus

01:45 Luk video

Håndboldspilleren Natascha Ohlendorff skriver historie, når hun i morgen kl. 14.00 går på banen for SK Aarhus. Hun bliver den første døve spiller i Håndboldligaen.

Det vil sige, med fast plads i ligaen, for hun har tidligere haft debut i ligaen for Slagelse, men har tilbragt de seneste år 1. divisionsklubben Lyngby, hvor hun har været holdets topscorer i to sæsoner i træk og har markeret sig som topscorer i slutspillet blandt andet i kraft af et meget hårdt kast fra distancen.

Nu er hun og kæresten Mikkel Saad flyttet til Aarhus. Han starter ud for Århus Håndbold klokken 16.00 i en pokalkamp mod Skanderborg Håndbold. Hun klokken 14.00 i ligakampen mod HC Odense. Begge kampe afvikles i NRGI Arena, og i anledning af festugen er der gratis adgang til begge hjemmekampe. Dørene åbnes kl. 13. 

- Det har været en følelsesladet start, jeg har haft i Aarhus, hvor konkurs og spillerskifter har spillet en stor rolle, men efter en turbulent tid og et par gode træningskampe føler jeg, at vi er klar til på lørdag mod Odense, skriver Natascha Ohlendorff, der betjener sig af mundaflæsning og håndtegn, når hun skal kommunikere på banen.

- Der er en rigtig god stemning blandt os piger, så jeg tror, at vi kan få to point, men det kræver, at vi spiller koncentreret og stabilt gennem hele kampen. Jeg glæder mig især til, at det er et dobbeltarrangement, hvor jeg får mulighed for at se Mikkel spille lige efter vores kamp. Men lige nu glæder jeg mig bare til at komme i gang med sæsonen efter en lang og kedelig sommertræning, skriver Natascha Ohlendorff.

22-årige Natascha Ohlendorff er bagspiller og har spillet 28 landskampe for Y-landsholdet. Hun blev i sin tid den yngste spiller nogensinde på Y-landsholdet, da hun kun var 14 år.

Opdateret:

Se indslaget tekstet for hørehæmmede.
Sk Aarhus vandt kampen 18-13. Natascha Ohlendorff scorede et enkelt mål.