Donerer penge til børnehjem

Aarhusianske Anja Ringgren Lovén er glad for opbakningen efter røveri, vold og voldtægt på hendes børnehjem i Nigeria

03:50

1 af 2

Flere gange i timen bipper Anja Ringgren Lovéns mobiltelefon. Hver en lille lyd vidner om penge, donationer, der bliver sat ind på hendes konto.

Pengene kommer i kølvandet på, at Anja Ringgren Lovéns børnehjem i Nigeria blev plyndret natten til lørdag.

15 mænd trængte ind og stjal mobiltelefoner, iPads og penge, men værst af alt voldtog de to af børnehjemmets piger på 12 og 13 år. Den ene er fortsat indlagt på hospitalet.

Se også: Anjas børnehjem blev plyndret

Den gribende historie om den vold, der blev udøvet mod børnene og de ansatte, har fået mange danskere til at donere penge til børnehjemmet.

Anja Ringgren Lovén driver det som en del af hendes hjælpeorganisation DINNødhjælp. Hun var ikke selv til stede under de voldsomme hændelser, da hun i øjeblikket opholder sig i Danmark.

Hvor mange penge, der er blevet doneret, har Anja Ringgren Lovén endnu ikke overblik over. Mere end 50.000 kroner er hendes fornemmelse:

- Det er jo helt overvældende. Jeg føler, at det er en danmarksindsamling bare til DINNødhjælp, siger hun i dag til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Vi er så meget afhængige af støtten fra Danmark.

Børnene frem for alt

Hjemme i Risskov får hun løbende opdateringer fra hendes kæreste David, som er til stede på børnehjemmet og som var ham, der ringede hjem og fortalte hende om plyndringen.

Pengene, de modtager, vil de gemme og bruge på at oprette et nyt børnehjem et andet sted i Nigeria. Grunden er købt og med donationerne ser fremtiden lysere ud.

I næste uge rejser Anja Ringgren Lovén tilbage til Nigeria for at være hos de 31 børn på børnehjemmet. Med hensyn til sikkerheden, er der nu bevæbnet politi til at beskytte dem:

- Ting kan erstattes. Det er fuldstændig ligemeget. Det vigtigste er børnene, siger Anja Ringgren Lovén.

Børnene på børnehjemmet er alle børn, som er blevet udstødt af deres familie og landsby. De fleste er blevet tortureret, fordi de er blevet beskyldt for at være hekse.

Du kan høre Anja Ringgren Lovén fortælle om plyndringen af børnehjemmet i videoen øverst i artiklen.