Don Ø jubler på AGFs vegne

AGF er langt bedre stillet med de nye ejerforhold, mener FCK formanden Flemming Østergaard.

Det århusianske fodboldflagskib AGF vinder meget ved at få skiftet storinvestor Kurt Andersen ud med en gruppe af nye investorer i Århus Elite A/S.

Sådan lyder den umiddelbare vurdering fra FC Københavns bestyrelsesformand, Flemming

Østergaard.

- Det er en kæmpe gevinst for AGF. Jeg betragter det som en klar fordel, siger Østergaard til Ritzau.

Han kender kun én af de nye investorer, landsholdsspilleren Martin Jørgensen, men hans navn borger til gengæld for omtale, kvalitet og omtanke, mener Østergaard.

- Det er da klart, at Martin Jørgensens navn betyder noget. Jeg gratulerer AGF og ønsker dem held og lykke, siger han.

Om Kurt Andersen siger Østergaard, at "han har ikke en skid forstand på fodbold." Og FCK-formanden lægger heller ikke fingrene imellem, når han skal kommentere Kurt Andersens

turbulente tid i den danske fodboldverden. En verden, 'Onkel Kurt' nu tilsyneladende ser ud til at trække sig ud af.

- AGF har jo skiftet direktion og bestyrelse, som vi andre har skiftet underbukser. Han har været stinkende naiv at tro, at han kunne sidde nede i Spanien og dirigere en fodboldklub. Det er så naivt, så det næsten gør ondt, siger Flemming Østergaard.

Den århusianske finansmand får dog også nogle rosende ord med på vejen ud af Østergaards branche. De store pengebeløb, som Kurt Andersen investerede i AGF i løbet af sin tid som aktionær, var med til at forhindre et økonomisk sammenbrud, mener Flemming Østergaard.

- AGF skal takke Kurt Andersen for, at han ved flere lejligheder har givet klubben kapitalindsprøjtninger. AGF skylder Kurt meget, siger FCK-formanden.