To dømt for voldsomt røveri

Idømt tre års fængsel for røveri af pengetransport

01:44

1 af 2

To mænd på henholdsvis 25 og 40 år er i dag blevet idømt tre års fængsel for et voldsomt røveri mod en pengetransport ved Tilst tilbage i maj måned. Den 40-årige, der er svensk statsborger, blev desuden udvist med indrejseforbud for bestandigt. Det oplyser Østjyllands Politi.

De to mænd er dømt for at have begået røveri mod en pengetransport fra firmaet Nokas den 13. maj 2014.

Pengetransporten var tidligt om morgenen på vej ned af tilkørslen til motorvej E45 i Tilst. Her bremsede en blå Toyota Carina hårdt op foran pengetransporten, der blev tvunget til at standse. Kort efter kom en sort Porsche Cayenne ind bagved og tre mand i hvide dragter og med sort maskering steg ud af bilerne og truede med en pistol chaufføren til at åbne op for boksen.

Gerningsmændene stak af med et udbytte på ca. 3,3 millioner kroner og satte kort tid efter Porschen i brand på Baunehøjvej i Tilst, hvorefter de flygtede fra stedet.

De to mænd blev anholdt den 9. juli og har siddet fængslet siden. De er dømt for røveri, for ildspåsættelse af flugtkøretøj og for brugstyveri af de to biler der blev anvendt under røveriet.

- De er dømt efter anklageskriftet, så jeg er meget tilfreds med dommen, siger anklager ved Østjyllands Politi, Mette Fladkjær, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den tredje gerningsmand er fortsat uidentificeret, og udbyttet på ca. 3,3 millioner kroner er ikke fundet.

- Jeg har ingen kommentarer til den videre efterforskning på nuværende tidspunkt, siger Mette Fladkjær.

De to mænd ankede dommen med påstand om frifindelse.

Du kan se et indslag fra den 13. maj 2014, hvor røveriet fandt sted, i videoen øverst.