Dømt for omfattende bedrageri

En 39-årig mand er idømt et år og otte måneders fængsel for omfattende socialt bedrageri og dokumentfalsk

Genrefoto. Foto: Colourbox

Ved Retten i Aarhus var den 39-årige mand tiltalt for 22 forhold om bedrageri, som samlet beløb sig til cirka 1 million kroner, og fredag valgte dommeren, at idømme ham et år og otte måneders fængsel, oplyser Østjyllands Politi.

Et af tiltalepunkterne mod manden var, at han ikke havde fortalt myndighederne, at hans far var afgået ved døden i Vietnam, hvor han stammer fra.

Manden fortsatte derfor ifølge politiet med at modtage sin fars pension i mere end fire år. På den måde har han uberettiget modtaget mere end 600.000 kroner fra Aarhus Kommune.

Gentog samme svindelnummer

Manden var tilsyneladende glad for den metode, for da hans mor døde nogle år senere, brugte han samme metode, og dermed scorede han uberettiget cirka 90.000 kroner fra Aarhus Kommune.

Derudover er den 39-årige også dømt for at have fabrikeret en dødsattest på sin mor, da myndighederne begynde at ånde ham i nakken.

- Jeg er meget tilfreds med dommen. Han bliver dømt i stort set alle forhold, der er kun fire mindre forhold, han ikke bliver dømt i, og straffen ligger meget godt i tråd med, hvad jeg procederede for, siger Charles Conrad, der er senioranklager ved Østjyllands Politi.

Den 39-årige blev blandt andet også fundet skyldig i at have svindlet med sin brors førtidspension, ligesom han også har modtaget dagpenge, mens han fik udbetalt løn i sin brors navn.

Den 39-årige er tidligere idømt 10 måneders fængsel i en anden sag, og fredagens dom i svindelsagen er en tillægsstraf. Det betyder, at manden nu skal bag tremmer i to og et halvt år.