Dommer overfuset af fodbold-far: Det var utrygt

To røde kort fik fodbold-far til at se rødt, så politiet måtte tilkaldes

Fodbolddommer Adam Ganer blev i går overfuset af en far, der var utilfreds med hans kendelser. Til sidste blev politiet tilkaldt. Foto: Google Street View

En 56-årig far og fodboldtilskuer var søndag så utilfreds med en dommers kendelser, at han endte med at blive anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Anmeldelsen kom til Østjyllands Politi søndag klokken 14.27 fra Brabrand Stadion. Her blev en fodbolddommer Adam Ganer i forbindelse med en U14-kamp overfuset af nogle tilskuere.

Læs også 17-årige Nagin: Religiøse piger kan godt spille fodbold

Et kvarter før kampens afslutning havde dommeren afsagt en kendelse, som træneren for det ene hold var uenig i.

Det tilkendegav træneren ved at råbe så meget op, at dommeren endte med at bortvise ham fra banen. Herefter mente den 56-årige mand, at det var på sin plads, at han overtog brokkeriet. Af dommeren blev den 56-årige dog også bedt om at forlade banen.

Læs også AGF topper "bisse"-listen: Det bekymrer ikke

Ved kampens afslutning blev to af kampens spillere på det ene hold tildelt et rødt kort.

Det udløste igen kraftige protester fra flere af de tilstedeværende fædre, som gik over til dommeren for at brokke sig.

Heriblandt den 56-årige, som råbte skældsord efter dommeren og var meget aggressiv. Dommeren og et vidne forsøgte at få den 56-årige til at dæmpe sig og trak ham væk fra stedet, hvorefter politiet blev tilkaldt.

Utryg situation

- Han reagerer meget kraftigt. Det er rigtig ærgerligt for børnene, at vi ikke kan have en god oplevelse. Det er meget ærgerligt, når tonen ikke er acceptabel, siger Adam Ganer, der dømte fodboldkampen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han har været fodbolddommer i fire år og har aldrig oplevet noget lignende.

- Jeg gør altid mit bedste, men dommere er også mennesker, der kan lave fejl, siger Adam Ganer.

Han beskriver situationen som utryg.

- Jeg var rystet og lidt chokeret, men jeg pudser støvlerne og skal ud igen på søndag. De fleste gange har jeg en god oplevelse. En enkelt dårlig oplevelse kan ikke ødelægge det, siger Adam Ganer.