Dommer i sport-højesteret

Jens Evald udpeget til voldgiftsdommer i CAS

Professor i sportsret ved Aarhus Universitet Jens Evald vil i fremtiden være en af de voldgiftsdommere, der behandler sagerne, når der i fremtiden opstår splid og tvister i den internationale sportsverden.

- For mig er det en form for efteruddannelse, så jeg kan blive en bedre underviser, siger Jens Evald til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Jens Evald er netop blevet udpeget som voldgiftsdommer ved den uafhængige sportslige voldgiftsret Court of Arbitration for Sport (CAS) med hovedsæde i Lausanne i Schweiz, som anses som sportens højesteret.

Jens Evald bliver således den blot tredje danske sportsjurist ved CAS sammen med advokat Lars Halgreen og advokat Lars Hilliger.

- Da jeg besøgte CAS sidste år var det lidt specielt at stå foran bygningen, for det er jo sportsrettens centrum, og der arbejder folk, som fagligt kan sidestilles med Messi, lyder det fra en spændt Jens Evald.

Af mere prominente sager har CAS på det seneste været i vælten vedrørende det forbud, som FC Barcelona har fået af FIFA mod at købe nye spillere i hele 2015. En afgørelse som klubben appellerede til CAS, som dog afviste appellen.