Domis køber 'Bunkeren'

Danmarks- Medie og Journalisthøjskole har solgt lokalerne ved Skejby til et konsortium fra Domis Ejendomme-koncernen

Næsten 30.000 kvadratmeter ved Skejby i Aarhus skifter hænder.

Fredag blev det offentliggjort, at det er et konsortium fra Domis Ejendomme-koncernen, der overtager bygningerne på Oluf Palmes Alle i Aarhus.

Journalisthøjskolen, hvis bygninger går under navnet Bunkeren, har haft hjemme på adressen siden 1973. Jens Otto Kjær Hansen, der er rektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, ser frem til, at skolen rykker ind mod Aarhus i nye bygninger i 2018.

- Bunkeren er bygget til en anden tid, hvor uddannelse foregik på en anden måde, og hvor vi kun uddannede journalister. I dag har vi uddannelser her i Aarhus og København, der dækker hele mediesektoren fra reklame til journalistik og fra trykte medier til interaktivitet, og det stiller bare nogle andre krav, siger Jens Otto Kjær Hansen i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Vi glæder os til at flytte i noget nyt, som oven i købet ligger tættere på centrum og hele universitetsmiljøet, og vi glæder os til at se buddene på et byggeri, der matcher vores ønsker og krav til fremtidens udviklingscenter for mediebranchen.

Det ligger endnu ikke fast, hvad der præcist skal ske med de gamle bygninger.

- Vi vil bruge tiden frem til overtagelsen til at undersøge mulighederne for en alternativ anvendelse af ejendommen og grunden, siger Lars-Erik Larsen, der er administrerende direktør og medejer i Domiskoncernen.

Han fortsætter:

- Det samlede byomdannelsesprojekt kommer til at ligge med et letbanestop på den ene side, den nye supercykelsti på den anden side og midt på "vidensaksen" fra universitetshospitalet til Aarhus Ø. Det gør det naturligt at tænke i boliger, men der er mange muligheder, og vi har ikke lagt os fast på noget.