Døde hvepse og kødrester: Nabobutikker får sure smileys på samme dag

Tre nabobutikker fik tre sure smileys, da Fødevarestyrelsen tidligere på måneden kom på besøg.

På én og samme dag fik tre fødevarebutikker i Brabrand store, sure smileys fra Fødevarestyrelsen.

Alle tre har ifølge kontrolbesøgene slækket på rengøringen og to i så slem grad, at butikkerne nu er blevet politianmeldt.

Det er i et mindre butikscenter på Emmasvej i Brabrand, at butikkerne Brabrand Slagter, Al Asala Konditori og Superfrugt Aarhus ligger side om side.

Butikkerne modtog tirsdag den 5. oktober et besøg fra Fødevarestyrelsen, som rutinemæssigt tjekker, om fødevarevirksomheder lever op til reglerne. Det gælder både hygiejne, egenkontrol, godkendelser og meget andet.

I alle de tre butikker på Emmasvej var der dog så store problemer med især rengøringen, at der blev kvitteret med tre sure smileys.

Døde fluer og hvepse

Hos Brabrand Slagter fandt Fødevarestyrelsen døde fluer i bunden af en fryser i kundeområdet og en lampe med indtørrede, døde hvepse. Dertil kom kødrester, støv og snavs flere andre steder i butikken, et baglokale og ved bagudgangen.

Resultatet på fundene blev en politianmeldelse, og i forbindelse med kontrollen erkendte virksomheden, at det ikke var godt nok:

'Virksomheden kan godt se, der ikke er rent og vil stramme op på rengøring,' står der i kontrolrapporten.

Også i juli 2020 og august samme år fik slagterbutikken de helt sure smileys. Siden fulgte to tjek med store, tilfredse smileys til følge, men den positive trend stoppede altså brat i begyndelsen af oktober.

Det har lørdag ikke været muligt at komme i kontakt med butiksejer Ahmad Awad, men over for B.T. har han udtalt, at:

- Alt er blevet gjort rent igen, og der er ikke noget galt med kødet – så ville det være blevet smidt ud. Det er rigtigt, at der har været snavs i hjørnerne, men det er fjernet, og der blev gjort rent med det samme.

Ahmad Awad tilføjer i øvrigt til avisen, at han gerne vil have Fødevarestyrelsen på besøg igen snarest muligt, så de kan se, at der er rettet op på forholdene.

Der var ingen kære mor, da tre fødevarebutikker i det vestlige Aarhus tidligere på måneden fik besøg af Fødevarestyrelsen.
Der var ingen kære mor, da tre fødevarebutikker i det vestlige Aarhus tidligere på måneden fik besøg af Fødevarestyrelsen.

Skimmellignende vækst

Også hos naboen Al Asala Konditori var der ifølge Fødevarestyrelsen store problemer. Her fandt kontrollanterne 'mørke ansamlinger af skidt og snavs' under ovne, gule fedtbelægninger på fliser og skimmellignende vækst i et køleskab.

Konditoriet lovede ifølge Fødevarestyrelsen at gøre rent med det samme, men blev alligevel politianmeldt. Det er anden gang i 2021, at butikken modtager en sur smiley.

TV2 ØSTJYLLAND har lørdag været i kontakt med Mohamad Hussein El-Chayeb, der er indehaver af Al Asala Konditori. Han ønsker ikke at kommentere Fødevarestyrelsens kontrolbesøg eller politianmeldelsen.

Åbne toiletdøre

Slutteligt fik butikken Superfrugt en bøde på 5.000 kroner, efter Fødevarestyrelsen fandt et 'meget beskidt' lagergulv, sort/hvide plamager på en dørliste, beskidte hylder og spindelvæv langs en væg og i et hjørne af butikken.

Også Superfrugt lovede over for Fødevarestyrelsen at gøre rent, men bøden blev altså alligevel givet. Det blev i øvrigt påtalt, at der under hele tilsynet stod to døre åbne mellem toilet og lager. Butikken svarede, at de ville blive lukket med det samme.

TV2 ØSTJYLLAND har lørdag forsøgt at komme i kontakt med Superfrugts ejer Bassam Elnaji, men det har ikke været muligt.

Alle tre butikker kan se frem til besøg fra Fødevarestyrelsen i den nærmeste fremtid, fremgår det af kontrolrapporterne.