Dødsulykke fører til kørekort for at sejle vandscooter

Fra 1. januar 2018 indføres der et vandscooterkørekort. Det sker som konsekvens af en dødsulykke i København

Foto: Colourbox

Der indføres fra nytår kørekort til vandscootere. De får nummerplader, så de kan identificeres. Vandscooterne skal også forsikres, og førerne kan få bøder, hvis de sejler ind i havne med høj fart.

Det oplyser erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

- Der skal være kørekort, når man sejler med vandscooter. Det kommer til at træde i kraft 1. januar 2018. Så må man ikke sætte sig i en vandscooter, før man har et vandscooter-kort, siger Brian Mikkelsen. 

Læs også Bundsgaard vil være hård ved hensynsløse vandscooter-førere

Han mødtes onsdag med justitsminister Søren Pape Poulsen (K), Københavns overborgmester Frank Jensen (S), direktør for By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen og Københavns Politi.

Københavns Politi øger i sommer sin patruljering i Københavns Havn med 50 procent. Det oplyser justitsministeren. Københavns Politi holder senere onsdag pressemøde om initiativet. 

Læs også Bundsgaard: Vandscootere generer også i Aarhus

Initiativerne kommer, fordi to amerikanske kvindelige studerende for nylig blev dræbt i Københavns Havn. Deres båd blev ramt af en vandscooter i høj fart. Føreren sidder varetægtsfængslet sigtet for uagtsomt manddrab.

Der indføres også en "fornuftig" forsikring af vandscootere, oplyser Brian Mikkelsen.

- Så man er dækket, hvis der sker uheld, siger han. 

Læs også Generet af vandscootere

 Endelig skal en kampagne advare unge om faren ved vandscootere.

Også i Aarhus har vandscootere hærget og huseret. Allerede i 2015 henvendte Aarhus Kommune sig i miljøministeriet og bad om at indføre lovpligtige nummerplader på vandscooterne. Det kom der i første omgang ikke noget ud af, men nu har erhvervsministeren altså skærpet reglerne. 

02:52

Hør fra Jacob Bundsgaard (S) efter ulykken i Københavns havn. 

Luk video