Døde pindsvin undersøges

Send døde pindsvin med posten. Sådan lyder opfordringen fra Naturhistorisk Museum, der er ved at lave en stor undersøgelse.

Naturhistorisk Museum i Århus opfordrer folk til at indsende døde pindsvin, der kan indgå i en større undersøgelse af, hvordan pindsvinene påvirkes af bl.a. ulovligt importeret sneglegift fra Tyskland.

Biolog Sussie Pagh skal bruge mindst 100 døde pindsvin, og hun er både interesseret i dyr, der er dræbt i trafikken og døde pindsvin, der findes i haver. Hun opfordrer særligt sønderjyderne til at sende fundne døde pindsvin med posten.

- Vi ved, at mange sønderjyder tager over grænsen for at købe sneglegift, som er ulovligt i Danmark, siger hun til DR Radio Syd. Det er især bekæmpelsen af de såkaldte dræbersnegle, der kan få fatale følger for pindsvinene.

Sussie Pagh vil også gerne i kontakt med folk, der tidligere har haft pindsvin eller set pindsvineunger i deres haver, men som ikke har observeret dem i år. Pindsvinebestanden i Danmark er i forvejen belastet af flere menneskeskabte faktorer. Hvert år dræbes 50.000-80.000 pindsvin i trafikken, mens et ukendt antal forulykker i forbindelse med havearbejde og f.eks. afbrænding af sankthans-bål.

Bestanden herhjemme anses dog ikke for at være truet. Dyrenes Beskyttelse finansierer undersøgelsen.