Døde efter sen diagnose

- Kræftpatienter skal undersøges hurtigere

03:52

1 af 2

De praktiserende læger skal være bedre til at henvise patienter til sygehusene, og samtidig skal sygehuslægerne være grundige i deres undersøgelser.

Sådan lyder budskabet fra Kræftens Bekæmpelse efter, det i går kom frem i TV 2 Nyhederne, at en 17-årig mand fra Aarhus for tre uger siden mistede livet på grund af kræft. En diagnose, han formentlig fik stillet alt for sent.

17-årige Yusef Ismail havde ellers henvendt sig til lægen og blev indlagt på sygehuset af flere omgange, men lægerne fastholdt, at der bare var tale om forstoppelse og luft i maven og undlod at foretage en scanning, der måske kunne have konstateret kræften.

- Man har i virkeligheden sat den lægelige tærskel for, hvornår vi scanner, alt for højt, sådan så man kommer til at skanne patienter alt for sent, siger Leif Vestergaard Pedersen, som er adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Vil udvikle nyt system

Yusuf Ismail fik først stillet diagnosen Burkit Lymfom, som er en af de mest aggresive kræftformer overhovedet, da han og hans familie i desperation henvendte sig til et hospital i Berlin.

Her sendte den tyske vagtlæge ifølge TV 2 omgående den unge mand videre til en scanning.

Kræftlæge ved Charité Medical Center i Berlin, Karl Seeger, er overbevist om, at en scanning kunne have hjulpet Yusuf Ismail:

- Vi var også overraskede over, at man ikke have scannet ham før, for han havde jo været indlagt, siger Karl Seeger.

Se hele historien om Yusef Ismail og lægernes reaktioner i tv-indslaget øverst på siden.