Dobbeltbøder til bilister

Socialdemokraterne i Århus forslår nu, at der skal gives "dobbeltbøder" til de bilister, som kører for stærkt ved de århusianske skoler.

Socialdemokraterne i Århus vil have mulighed for, at fordoble bøderne ved overtrædelse af fartgrænserne omkring skolerne i kommunen. De dobbelte bøder skal få bilisterne til, at tænke sig om to gange.

 -De seneste dage viser, at mange bilister ikke har forstået, at vi ikke vil acceptere, at man kører for stærkt på skolevejene. Derfor må der tages hårde fat, siger den politiske ordfører for Socialdemokratiet i Århus Byråd, Jacob Bundsgaard Johansen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ved den årlige trafikkontrol i forbindelse med skolestart har det vist sig, at alt for mange bilister kører for stærkt. Socialdemokratiet i Århus har på den baggrund fremsendt et forslag om, at Århus Byråd retter henvendelse til de relevante ministre for, at få gennemført et forsøg i hele Århus Kommune med dobbelt bødetakst ved hastighedsovertrædelser på skolevejene.

 -Man skulle tro, at de mange kampagner ville have en effekt. Det må vi desværre konstatere ikke er tilfældet, udtaler Jacob Bundsgaard Johansen.