Dobbelt så mange hjemmefødsler

Antallet af hjemmefødsler i Aarhus Kommune er fordoblet på bare ét år

Flere og flere kommende mødre vælger at føde i hjemmet.

Fra 2013 til 2014 er antallet af hjemmefødsler i Aarhus Kommune fordoblet fra 41 til 81:

- Vi har mange fleregangsfødende - det har vi altid haft - det har typisk været kvinder, der har født nemt og hurtigt første gang, som så vælger det anden gang. Men tendensen er, at vi får flere og flere førstegangsfødende, som også vælger at føde hjemme, siger chefjordemoder på Aarhus Universitetshospital Joan Lindholdt Dür.

Ifølge hende skyldes det stigende antal hjemmefødsler ikke mindst, at sygehuset har haft fokus på at øge sikkerheden omkring fødsler i hjemmet:

- Vi vil gerne have en høj sikkerhed for alle vores fødsler, så derfor besluttede vi for at organisere vores hjemmefødsler i en kendt-jordemoder-ordning, og det betyder to ting: Den ene ting er, at vi nu har 12 jordemødre, der er meget rutinerede til at føde derhjemme, men det betyder også for familierne, at de jordemødre, der kommer ud til dem, er nogle, de kender i forvejen, siger hun.

Chefjordemoderen regner desuden med, at antallet af hjemmefødsler vil stige yderligere i år. Allerede nu har der været 68 hjemmefødsler, men ved årets udgang regner man med, at omkring 100 af de 4800 fødsler, der er i kommunen, vil være hjemmefødsler.

Øverst på siden kan du møde lille Caleb, som kom til verden ved en hjemmefødsel og høre hans forældre fortælle om fordelene ved at føde i sit eget hjem.

Hund i sne

Udbredt sne over store dele af landet i nat

Sundparken Horsens ghetto

play 124 boliger rives ned: - Det er spild af penge

20201013-144325-4-1920x1280we

Motorvej har lange udsigter: Nu er fire borgmestre gået sammen om ny idé

20200424-133559-L-1920x1280we

Doping og narkotika: Østjyllands politi finder stor gevinst på rockerborg

Lige nu
test corona covid-19

liveblog COVID-19 LIVE: 666 er på hospitalet

politibil

Endnu en bøde venter ejeren: Wellnesscenter er fire gange taget i at holde åbent