Dissekerede løve foran stort publikum

Folk stod i kø for at se seancen på Naturhistorisk Museum i Aarhus

02:55

1 af 2

Det er bestemt ikke hver dag, man får mulighed for at se en løve blive dissekeret, men det kunne man i dag, onsdag, og det var der stor interesse for.

Det var Naturhistorisk Museum i Aarhus, der havde budt indenfor, og de 150 pladser blev hurtigt optaget. Hovedpersonen var en ung løve fra Ree Park Safari ved Ebeltoft, der var blevet aflivet.

Lignende situationer har tidligere vakt opsigt, men det bekymrede ikke Henrik Sell, der er vicedirektør ved Naturhistorisk Museum.

- Forældre vælger jo selv, om de vil tage deres børn ind til det, og de ved, hvad de går ind til. Der er en lang kø herude bagved, og det er simpelthen fordi, der er en stor interesse for det, siger Henrik Sell til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Vaskebjørn under kniven

Asger Simonsen var et af de børn, der havde valgt at tilbringe lidt af vinterferien på Naturhistorisk Museum.

- Det er spændende at se, hvad der er indeni sådan en løve. Man er jo ikke vant til at se, hvad der kommer ud af sådan en løve, fortæller skoleelev Asger Simonsen, der havde stået i kø i en times tid.

De attraktive pladser på forreste række var knap så attraktive, da lugten begyndte at brede sig, men det bekymrede ikke Asger Simonsen, der var godt tilfreds med dagens oplevelse.

Baggrunden for at dissekere løven er at give folk en bedre forståelse for naturen.

- Først og fremmest handler det om, at vi gerne vil have folk til at interessere sig for naturen, lære den at kende og gennem kendskabet være med til at bevare naturen, fortæller Henrik Sell.

Klik på ovenstående video for at se indslaget.