Direktør: Vi har hele tiden vidst, taget ikke var brandfarligt

Det lille firma Hydrotec i Langå er glad over, at deres tagpap nu ikke længere er vurderet til at være brandfarligt. Samtidig langer direktøren ud efter Tagbranchens Oplysningsråd

I sidste uge blev taget på Navitas' bygning ved Aarhus Havn erklæret brandfarligt. Det betød, at folkene bag bygningen følte sig nødsaget til at indføre døgnbemanding fra et vagtselskab. Nu har en grundig gennemgang af undersøgelsen vist, at taget alligevel ikke er farligt.

Tagpappet er leveret af virksomheden Hydrotec i Langå, og her har direktøren hele tiden været overbevist om, at der intet var galt med materialerne.

- Vi var hele tiden klar over, at der var tale om varm luft, da TOR - Tagbranchens Oplysningsråd - gik ud og sagde, at deres undersøgelse viste problemer. De kører en smædekampagne mod os, hvor de fordrejer sandheden. I dette tilfælde har det jo også vist sig, at taget ikke var brandfarligt, lyder meldingen fra Hydrotecs direktør, Thomas Christensen til tv2oj.dk.

Kører retssag mod oplysningsrådet

Den behandling som Hydrotec har fået af det såkaldte oplysningsråd har også fået firmaet til at indlede en retssag mod rådet. Den forventes afgjort til næste forår.

Brandfare på Navitas: Tag under konstant overvågning

- Vores firma er en af de små spillere på markedet, hvor Icopal og Phønix Tag er de helt store. Tagbranchens Oplysningsråd har tætte forbindelser til de to giganter, og det er åbenlyst, at de vil have os lukket. Derfor tager de rundt i landet og fortæller om farlige tage med tagpap fra os, selvom det ikke er sandt, siger Thomas Christensen.

Tagbranchens Oplysningsråd har gennem længere tid fået stor kritik for deres relationer til de to store virksomheder inden for branchen og for deres ageren i forskellige sager. Mange eksperter på området mener, at det er stærkt problematisk, at der blandt andet sidder folk fra Icopal og Phønix Tag med i rådet.

- De to firmaer har et kæmpe netværk og er de helt store spillere. Derfor valgte jeg også ikke at udtale mig om sagen med taget på Navitas i første omgang. Det ville være nærmest meningsløst for lille mig at tage kampen op, inden de yderligere undersøgelser formentlig ville rense mig, forklarer Thomas Christensen.

Fastholder taget er farligt

Hos Tagbranchens Oplysningsråd fastholder man meldingen om, at taget på Navitas er brandfarligt, og rådet har også henvendt sig til stedets rektor for at gøre opmærksom på den fortsatte fare.

- Vi mener stadig, at tagpappen er brandfarlig. Det er en fejlagtig synsrapport, der nu har fået Navitas til at ophæve døgnbemandingen. Vores opfordring til rektor er, at de burde få brandteknikere ud og kigge ordentlig på taget, siger sekretariatschef i TOR, Tommy Bunch-Nielsen til tv2oj.dk.

Han mener, at skønsrapporten er lavet på et ugyldigt grundlag, fordi det ikke er det rigtige tagpap fra Hydrotec, som er blevet testet.

- Faktisk er det her ikke en ny sag. Allerede for tre år siden påpegede vi, at taget er brandfarligt, men der blev advarslen bare skjult, fortæller Tommy Bunch-Nielsen.

I forhold til beskyldningen om smædekampagne fra TOR og et ønske fra rådet om at få lukket Langå-firmaet, er tilbagemeldingen kort og præcis fra Tommy Bunch-Nielsen:

- Det har ikke noget på sig. Vi ønsker bare, at alle overholder loven.

Navitas-bygningen, hvis tag i første omgang blev erklæret brandfarligt, huser cirka 2.700 studerende på forskellige afdelinger af Aarhus Universitet blandt andre Maskinmesterskolen og Ingeniørhøjskolen. Derudover er der forskerpark i bygningen, hvor der lejes kontorer ud til mindre innovative virksomheder.

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 08.24.05

Forsamlingsloft hæves: Teltbestillinger tikker allerede ind, fortæller udlejer

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

forår vinter blomster

Nu kommer forårsvarmen

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

20210330-141423-L-1920x1342we

Regeringen er klar til at genåbne mere

Dagens mest læste