Direktør: Påbud overrasker ikke

Arbejdstilsynets seks påbud til Aarhus Universitetshopital kommer ikke som en overraskelse

02:15

1 af 2

På ledelsesniveau kommer dagens nyhed om flere påbud for utilfredsstillende arbejdsgange og stressniveau på Aarhus Universitetshopital ikke uventet.

- Det overrasker ikke mig, at vi er så presset mange steder. Der er ingen tvivl om, at der stilles meget kontante krav til sundhedspersonalet generelt. Vi er under et pres, og det er det, som dette viser, siger hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital Gert Sørensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Fem sengeafsnit på Aarhus Universitetshospital har modtaget påbud fra arbejdstilsynet på grund af sygeplejerskernes arbejdsmængde, tidspres og uklare krav i arbejdet. Påbuddene kommer som led i Arbejdstilsynets landsdækkende indsats i 2014 med fokus på sygeplejerskernes psykiske arbejdsmiljø.

Ifølge direktøren behandlede Aarhus Unoiversitetshospital ca. tre procent flere patienter det sidste år samtidig med, at der er kommet omkring en procent færre midler i kassen.

- Vi er nødt til at lave nogle ting om. Vi skal i hvert enkelt afsnit se på, om vi kan omlægge arbejdsgangen. Vi skal se, om vi kan gøre det bedre i arbejdsgangene og dermed sørge for, at vi ikke har det her pres, siger hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital Gert Sørensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Aarhus Universitetshospital har fem til seks måneder til at rette op på Arbejdstilsynets påbud.

Se hospitalsdirektøren uddybe sine holdninger til de seks påbud ved at klikke på videoen øverst i billedet.