DIIS kæmper mod flytning til Aarhus

Dansk Institut for Internationale Studier protesterer skarpt imod eventuelle planer om at flytte instituttet til Østjylland

Som en del af regeringens udflytningsplan for statslige arbejdspladser, der blev præsenteret torsdag, ønsker man at flytte Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) flytte til Aarhus.

Men det vil instituttet ikke være med til. Instituttets direktør og bestyrelsesformanden, de kommer for langt væk fra landets beslutningstagere.

DIIS har til opgave at følge den internationale udvikling for at formidle viden og komme med anbefalinger om Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitiske situation og muligheder i en politisk, økonomisk og kulturel sammenhæng.

271 statslige arbejdspladser flyttes til Østjylland

- Det betyder kort sagt, at DIIS skal levere forskningsbaseret viden til Danmarks befolkning og Danmarks beslutningstagere, skriver direktør Nanna Hvidt og bestyrelsesformand Laurids S. Lauridsen i en pressemeddelelse.

- Danmarks befolkning har således krav på, at DIIS står til rådighed med viden, når væsentlige beslutninger skal tages inden for de udenrigspolitiske, udviklingspolitiske og sikkerhedspolitiske områder. Det kræver et nært samarbejde, og ikke sjældent at samarbejdet kan finde sted hurtigt og personligt.

Bundsgaard glæder sig over 200 jobs

I instituttet frygter man, at der med udflytningen til Aarhus vil gå viden tabt.

- Det videnstab, som dokumenteret har ramt styrelser og institutioner, der er flyttet ud fra København, vil ramme særligt hårdt på DIIS, hvis væsentligste produkt netop er viden. Det bør bekymre både befolkning og beslutningstagere, står der til sidst i pressemeddelelsen.

Flytningen af instituttet fra København til Aarhus drejer sig om 88 arbejdspladser. Det kræver dog en lovændring at flytte instituttet fra hovedstaden.

I alt skal 271 statslige arbejdspladser flyttes til Østjylland.

glatte veje glat vej trafik vinter

play Risiko for spejlglatte veje mandag morgen: Der kan lokalt falde isslag i nat

Nick Hækkerup

Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Jørn Okbo jazzbutikken

play VIDEO: Mød manden der satte Aarhus på jazzens verdenskort

Fatma Cetinkaya

play Farvel til politik: Fatma Cetinkaya genopstiller ikke

Corona monstre svejstrup

playMonstre skal skræmme corona væk fra landsby

20200910-094247-A-1920x1280we

Britisk coronamutation fortsætter stigning i Danmark