DF'er trækker lidt i land

Efter kritik fra partifæller modererer byrådsmedlem Knud Mathiesen (DF) nu udtalelser om soldaterveteraner

Tre folketingskandidater fra Dansk Folkeparti har langet ud efter partifællen Knud Mathiesen, der i Århus Stiftstidende er citeret for at sige, at han 'aldrig har hørt noget så ynkeligt', som når soldaterveteraner klager over, at der er udsigt til et veteranhjem på Edwin Rahrs Vej i Gellerup.

Se: Intern uenighed i DF

Johnny F. Andresen, Michael Nedersøe og Hans Braad kalder udtalelserne skammelige og nedladende, og nu trækker Knud Mathiesen da også en del af det tilbage. Han er blevet forkert citeret, mener han.

- Det er mærkeligt, de (de tre folketingskandidater, red.) ikke har henvendt sig til mig, men jeg har da fuld forståelse for, hvis man læser den avisartikel, at man kan få et andet syn på det, og det er der ingen, der beklager mere end mig, for selvfølgelig har jeg en empati med de her mennesker, for vi ved jo alle sammen, at de har oplevet nogle forfærdelige ting, siger Knud Mathiesen til TV 2 | ØSTJYLLAND om soldaterveteranerne.

Se: Veteraner siger nej til Gellerup

Men hovedpointen fra Knud Mathiesen om, at soldaterne ikke har noget at frygte ved en veteranhjemsplacering i Gellerup, den står han ved.

- Jeg føler en smule, at det kunne være med til at blåstemple området, og jeg tror ikke på, at de skal være bekymrede for at være her, siger han.

Men også her er hans partifæller altså uenige.

Du kan se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.