DF stiller helt nyt hold: - Min alder skal ikke ødelægge noget

Ingen af de to nuværende DF-byrådspolitikere i Aarhus Kommune genopstiller ved efterårets kommunalvalg.

Hvis man har tænkt sig at sætte sin stemme på en DF-politiker i Aarhus Kommune til kommunalvalget den 16. november i år, skal man sætte den på en kandidat, som ikke har siddet i byrådet i Aarhus Kommune før.

Dansk Folkepartis to nuværende byrådspolitikere, Jette Skive og Knud N. Mathiesen, har nemlig begge valgt, at de ikke vil genopstille til efterårets kommunalvalg.

Jette Skive meldte det ud i marts, mens Knud N. Mathiesen offentliggjorde, at han ikke genopstiller til kommunalvalget på partiets opstillingsmøde mandag aften.

- Min alder har fyldt meget hos lokale medier på det seneste. Min alder skal ikke blive afgørende, ødelægge noget eller ende med at skade Dansk Folkeparti, og derfor har jeg valgt, at jeg giver plads til de unge og ikke genopstiller, siger Knud N. Mathiesen til TV2 ØSTJYLLAND.

Den 68-årige lokalpolitiker har siddet i byrådet siden 2014, og så er han også formand for Dansk Folkepartis Aarhus Lokalforening, og det fortsætter han med.

VIDEO: Se Jette Skive i TV2 ØSTJYLLANDS interviewprogram Helt Ærligt efter hård kritik af ældreområdet i Aarhus Kommune i 2020.

Intern kamp om at blive spidskandidat

Siden Jette Skive, der er rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus, meldte ud, at hun ikke genopstiller til valget, har der været en naturlig intern magtkamp i partiet om, hvem der skal være spidskandidat til kommunalvalget.

Jette Skive pegede nemlig fra begyndelsen på 27-årige Jacob Søgaard Clausen som DF’s nye spidskandidat. En post, som 68-årige Knud N. Mathiesen også gerne ville have.

- Jeg har tidligere meldt ud, at jeg gerne vil være spidskandidat, men nu er det blevet tydeligt for mig, at min alder fylder meget. Jeg har i lang tid spekuleret på, hvad jeg skulle, og jeg har det helt fint med, at jeg ikke skal være spidskandidat. Jeg føler stadig, jeg har opbakning fra partiet, siger Knud N. Mathiesen.

27-årige Jakob Søgaard Clausen er Dansk Folkepartiets nye spidskandidat i Aarhus Kommune.
27-årige Jakob Søgaard Clausen er Dansk Folkepartiets nye spidskandidat i Aarhus Kommune.

I stedet for de to garvede lokalpolitikere bliver Jakob Søgaard Clausen Dansk Folkepartis nye spidskandidat i Aarhus Kommune. På opstillingsmødet mandag aften valgte medlemmerne af partiet enstemmigt den unge lokalpolitiker.

- Jeg er utrolig glad for, at vores medlemmer enstemmigt har valgt at pege på mig som spidskandidat. I Dansk Folkeparti skal vi bevise, at vi er et parti, som er klar på nytænkning og fornyelse, siger Jakob Søgaard Clausen i en pressemeddelelse. 

Fakta om Jakob Søgaard Clausen

Seks kandidater 

Til opstillingsmødet fandt Dansk Folkeparti desuden fem yderligere kandidater, og listen ser derfor indtil videre således ud:

1. Spidskandidat, Jakob Søgaard Clausen

2. Nana Harring

3. Emma Marie Sørensen

4. Jesper Kjølseth

5. Tenna Foyet

6. Jan Foyet

Bestyrelsen er bemyndiget til at sætte flere kandidater på listen, og der opstilles sideordnet.