DF: Ingen bør tvinges til at bruge pension

Partiet vil have stoppet blandt andre Aarhus Kommunes praksis med at bede folk, der vil have kontanthjælp, om først at tage hul på pensionsopsparingen

02:27

1 af 2

Dansk Folkeparti kræver som minimum en præcisering af reglerne for, hvilke værdier borgere skal gøre brug af for at få kontanthjælp. Det krav kommer i kølvandet på flere historier om danskere, der nødt til at hæve pensionsopsparingen for at få udbetalt sociale ydelser.

I Aarhus fortæller Ann Bigum til TV 2 | ØSTJYLLAND om lige netop det dilemma, som hun står i. Den tidligere socialpædagog synes ikke, at det er rimeligt, hun skal hæve opsparingen for at få kontanthjælp. DF'er bakker hende op.

Tvinges til at hæve pension af kommunen

- En opsparet pension siger sig selv, at den skal bruges, når man kommer til pensionsalderen. Det andet er ikke rimeligt, og derfor skal vi have præciseret, hvilke typer værdier man kan forlange, at borgere skal realisere, siger Hans Kristian Skibby (DF).

Går til ministeren

Han forklarer, at loven er lavet, for at folk med dyre biler eller en stor pengebeholdning skal gøre brug af dem først, inden en eventuel kontanthjælp kan udbetales.

- Nu vil vi gå til ministeren (socialminister Karen Ellemann (V), red), for at vi kan få styr på reglerne. Det kan være, der skal en lovændring til, og det vil vi så bakke op, forklarer DF'eren.

Kontanthjælpsloft: Antallet af hjemløse eksploderer i Aarhus

Ifølge ham har den forkortede dagpengeperiode ikke noget med problemet at gøre. Det har flere politikere inklusiv rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus, Thomas Medom (SF), ellers påstået.

Du kan se hele interviewet med Hans Kristian Skibby øverst på siden.