DF-forslag: Luk moskéen på Grimhøjvej

Dansk Folkeparti stiller beslutningsforslag om at lukke Grimhøj-moskeen i Aarhus

Imam Oussama El-Saadi skal ikke have lov til at forkynde islam i Grimhøjmoskeen, mener Dansk Folkeparti Foto: Bo Amstrup - Scanpix

Dansk Folkeparti stiller nu et beslutningsforslag om at lukke Grimhøj-moskeen i Aarhus. Det sker efter den seneste tids debat i kølvandet på dokumentar-udsendelserne "Moskeerne bag sløret", der i øjeblikket sendes på TV 2.

Det er Søren Espersen og Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti, som står bag forespørgslen om "værdipolitik med fokus på indvandringen".

De stiller et beslutningsforslag om at lukke Grimhøj-moskeen i Aarhus samt anlægge sag mod den på baggrund af den seneste tids debat om danske imamers rådgivning i både moderate og radikaliserede moskeer.

Statsministeren erkender problemer

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) erkender, at der er problemer med parallelsamfund i ghettoer som blandt andet Gellerupparken.

Rådmand: Stormoské vil forstærke parallelsamfund

Når der bliver slået huller i danmarkskortet på grund af dårlig integration, har politikerne fejlet siger, statsministeren under en debat i folketingssalen.

Antallet har betydning

Den første forudsætning for at handle er en erkendelse af, at der skal være en åben debat om, at antallet har betydning, og at nogle er lettere at integrere end andre, mener statsministeren.

- Der findes i vores land lommer og ghettoer, hvor andre værdier hersker.

Venstre vil nægte udenlandske imamer visum

- Det er en vigtig og vedkommende debat, der i den grad optager regeringen. Det er vigtigt at få diskuteret i en tid, hvor historisk mange søger mod Europa.

- Helt grundlæggende mener jeg, at hvis man ikke kan se sig selv i de værdier, og hvis man ikke kan respektere dem, skal man spørge sig selv, om man er kommet til det rigtige land, siger Lars Løkke Rasmussen ifølge Ritzau.