Det skal ikke gøre ondt at løbe

Forskningsprojekt vil forsøge at komme løbeskader til livs

En applikation på mobiltelefonen kan måske give de danske forskere svar på, hvorfor nogle folk får løbeskader, og hvordan de skader i så fald kan forebygges.

Det er i hvert fald målet med et nyt forsøg kaldet 'Run Clever', som ph.d.-studerende Daniel Ramskov Jørgensen har sat sig for at gennemføre sammen med Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet og Ortopædkirurgien Region Nordjylland.

I samarbejde med virksomheden 'Help to Run' er der blevet udviklet en løbe-app af samme navn, som gør det muligt for forskerne at indsamle forskellige former for data omkring folks løbestil og tempo.

Det er de data, som blandt andet Daniel Ramskov Jørgensen gerne vil have fingrene i og analysere for at blive klogere på løbeskader:

- Det er at kunne give retningslinjer til motionsløbere om, hvordan skal træningen foregå uden den store risiko for skader, som der er nu, siger Daniel Ramskov Jørgensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

For at informationer i hus, er jagten nu gået ind på at finde motionsløbere, som har lyst til at få lagt et træningsprogram, de skal følge i løbet af et par måneder.

De udvalgte forsøgspersoner vil blive fulgt nøje via de informationer, de sender ind i løbet af perioden og giver på den måde forskerne et indblik i deres løb.

Du kan læse mere om forsøget 'Run Clever' ved at klikke her.