- Det må jeg blankt afvise

Byrådskandidat afviser at have påvirket vælgere

02:15

1 af 2

Byrådskandidat Mohamed S. Ali (S) afviser i dag, at han har forsøgt at påvirke vælgere, der skulle brevstemme.

Ifølge chefen for Borgerservice i Aarhus, Lene Hartig Danielsen, er Mohamed S. Ali blevet bortvist efter han op til flere gange er ankommet til borgerservice med en gruppe somaliske vælgere og vejledt dem i forhold til, hvem de skulle stemme på.

Derudover er der blevet fundet stemmesedler i både stemmeboks og venterum, hvor Mohamed S. Alis navn var fortrykt på med maskinskrift.

TV 2 ØSTJYLLAND har i dag talt med Mohamed S. Ali, som afviser alle anklager om at have påvirket vælgere.

- Det må jeg blankt afvise. Jeg har ikke på noget tidspunkt blevet bortvist fra borgerservice. Jeg har heller ikke på noget tidspunkt foretaget valgagitation eller på nogen anden måde forsøgt at påvirke nogen holdningsmæssigt, siger byrådskandidat Mohamed S. Ali til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Byrådskandidat bortvist fra rådhus

Mistanken om, at Mohamed S. Ali har handlet forkert og vejledt folk, der skulle brevstemme, bliver taget meget alvorligt hos Aarhus' viceborgmester, som også er medlem af valgbestyrelsen.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, hvis der er nogle kandidater, der går ind og prøver at påvirke nogen på selve valghandlingsstedet. Det er i strid mod reglerne, siger viceborgmester Rabih Azad-Ahmad (R), til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se mere om sagen i vores udsendelse klokken 19.30.