- Det laveste vi har i vores samfund

De konservative og byrådet langer ud efter hellige krigere

01:08

1 af 2

På onsdagens byrådsmøde bad Det konservative folkeparti om, at Aarhus Kommune tager klar afstand fra ekstremister og borgere, der drager i hellig krig.

Derfor kommer byrådet nu med en samlet udtalelse, som skærper kommunens velkomst til blandt andet hellige krigere.

- Personer, der ikke respekterer de grundlæggende demokratiske principper, er ikke velkommen i Aarhus, skriver byrådet i dets udtalelse.

Udtalelsen glæder byens 2. viceborgmester Marc Perera Christensen (K), der stillede forslaget til byrådet.

- Det var et klart værdipolitisk standpunkt om, at ekstremister og hellige krigere i bund og grund ikke er velkommen i Aarhus. Et standpunkt som på mange måder minder om, det vi har til rockere og nynazister, hvor vi en sjælden gang er ude at sige, at det her ikke er en del af vores by, og det synes vi ikke, det skal være, fortæller Marc Perera Christensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Selvom udtalelsen ikke får nogen praktisk betydning, håber de konservative, at den vil skabe opmærksomhed overfor Folketinget, og få unge radikale til at genoverveje deres plan om at drage i hellig krig.

- Nu har byrådet sagt, at du falder fuldstændig udenfor, hvis du gør det her. Du ender i en kategori med nynazister, rockere og andet af samfundets bund. Har du virkelig lyst til det? Er det, det spor du vil ende i? At være stigmatiseret og være noget af det laveste, usleste og taberagtige vi har i vores samfund. Det er klart at sådan en værdipolitisk melding har en betydning i det forbyggende arbejde, siger Marc Perera Christensen.

I interviewet med Marc Perera Christensen øverst i artiklen kan du høre mere om den værdipolitiske udtalelse fra byrådet i Aarhus.