'Det er Mogens fra Danske Bank' Politiet beder pårørende advare ældre

Falske bankansatte snyder ældre kvinder på stribe i Aarhus-området. Nu beder politiet pårørende om at advare om svindlerne.

Banken ringer og fortæller, at dit kort er blevet misbrugt til at hæve et stort beløb. De skal bruge din pin-kode og dit kort, hvis de skal stoppe svindlen. 

Cirka sådan foregik det, da en 84-årig kvinde onsdag eftermiddag blev ringet op af Mogens fra Danske Bank. Kvinden udleverede sin kode til manden i telefonen, og senere udleverede hun sine kreditkort til en anden mand, som kaldte sig Hassan, som Mogens sendte hjem til hende. 

Senere blev flere tusinde kroner hævet på kvindens kreditkort. Men Mogens og Hassan hedder sandsynligvis noget helt andet, og de arbejder i hvert fald ikke for Danske Bank.

 De er tværtimod to svindlere, som de seneste tre uger er lykkedes med at snyde et to-cifret antal ældre kvinder i Aarhus-området, fortæller politikommissær Lau Kristensen fra sektionen for økonomisk kriminalitet ved Østjyllands Politi. 

- Man får narret kvinderne til at tro på, at det rent faktisk er banken, de taler med, og så udleverer de ældre kortet og i nogen tilfælde pinkoden, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Pårørende skal advare

Han fortæller, at man i øjeblikket er i gang med en bred efterforskning i sagen, men også at der er ikke nogen anholdte i sagen. Meget tyder på, at svindlerne går efter kvinder med etnisk danske navne, der indikerer, at det er ældre kvinder. 

Lau Kristensen opfordrer pårørende til at advare deres forældre og bedsteforældre mod at udlevere kreditkort og personlige oplysninger. 

- Tag en snak med primært ældre familiemedlemmer om, at det her ikke er en fremgangsmåde, som vil finde sted fra et reelt pengeinstitut. Der er ikke nogen banker, der sender medarbejdere ud for at hente betalingskort eller personoplysninger, siger Lau Kristensen. 

Politiet modtager i øjeblikket også anmeldelser fra ældre kvinder, der har modtaget opkald fra svindlerne, men som ikke er hoppet i fælden.