- Det er galemandsværk

Gert Bjerregaard (V) om hærvejsmotorvej

01:12

1 af 2

Forslaget om at anlægge en ny midtjysk hærvejsmotorvej som supplement til E45 falder ikke i god jord hos folketingskandidat og politisk ordfører for Venstre i Aarhus, Gert Bjerregaard.

- Det er jo galemandsværk. Kristian Pihl har gang i en sognerådspolitik, som ikke hører hjemme, når man er trafikordfører for Danmarks største parti, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND, og fortsætter:

Se: Vil have hærvejsmotorvej

- Det er signalforvirring, hvis vi vil det hele - både en hærvejsmotorvej og en udvidelse af den østjyske motorvej. Så får vi ingenting i Jylland. Nu må vi stå sammen og skabe en løsning, som kan hjælpe de mennesker der dagligt sidder i kø - og det er at få udvidet den østjyske motorvej fra fire til seks spor.

Det er Venstre, der har fremlagt ønske om en ny hærvejsmotorvej til en anslået pris på mellem 15 og 20 milliarder kroner, hvis de kommer til regeringsmagten efter næste valg.

Planen er, at den skal løbe langs den gamle hærvej - fra den tyske grænse til Limfjorden.

Se: Borgmester: Udvid E45 først

Gert Bjerregaard er langt fra den eneste, som har kritiseret forslaget. Randers-borgmester Claus Omann Jensen (V), Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) samt Jonas Dahl (SF), der er medlem af Folketinget og Transportudvalget, er heller ikke begejstrede.

Se et interview med Gert Bjerregaard i videoen øverst i artiklen.