Det er blevet den tid på året, hvor reflekserne skal findes frem

Bruger du refleks, er der 85 pct. mindre risiko for at blive ramt af en bil

02:32

1 af 2

Når vi i weekenden går fra sommertid til vintertid bliver morgenerne for en tid endnu mørkere, og det bliver mørkt, når man skal hjem fra arbejde hen på eftermiddagen.

Derfor gik forsikringsselskabet CODAN i samarbejde med Børneulykkesfonden torsdag på gaden for at uddele reflekser.

I dag er det nemlig Årets Refleksdag. En dag, hvor der hvert år bliver sat fokus på vigtigheden i, at både gående og cyklister bliver set i mørket.

Et af de steder, hvor der blev uddelt reflekser, var foran banegården i Aarhus.

- Banegården er altid et godt sted, fordi der kommer rigtig mange mennesker, og der kommer også alle aldre, der kommer børn, voksne og ældre, så vi prøver at ramme flest muligt ved at stå her, siger Ulla Lantwehr, der er teamleder hos Codans skadesafdeling.

Det har en betydning, om du bærer refleks eller ej, når du bevæger dig rundt i trafikken i mørket på enten gåben eller cykel.

- Hvis man ikke har noget på her i den mørke tid, så er der 25 meter, før bilen kan se dig. Hvis du har en refleks på af en art, så er der 140 meter at reagere på. Man nedsætter risikoen for at blive ramt i trafikken med 85 procent, hvis man har en refleks på. Så det er rigtig vigtigt, og det hjælper, siger Ulla Lantwehr.

I løbet af dagen forventer Codan, at der bliver uddelt 100.000 reflekser på landsplan.

Du kan komme med til uddelingen og høre mere om vigtigheden af reflekser i videoen øverst på siden.