Derfor var der klumpkø til bussen hjem fra Grøn Koncert

13 ledbusser kørte i pendulfart med cirka ti minutters interval lørdag aften, da gæsterne fra Grøn Koncert skulle hjem. Alligevel var der trængsel for at komme med.

Weekendens Grøn Koncert i Aarhus sluttede for mange med lang kø, eller rettere kaoskø, til bussen, som TV2 ØSTJYLLAND i weekenden kunne fortælle.

Her berettede flere om, at det tog flere timer at komme hjem fra koncerten. 

Grøn Koncert blev afholdt i udkanten af Aarhus på Marienlystvej. Derfor havde Midttrafik også indsat ekstra busser på linje 2A.

Ifølge Midttrafik manglede der i forhold til tidligere år noget afskærmning ved busserne, hvilket kan have medvirket til, at der blev ekstraordinært pres på for at komme ind i busserne.

Ikke flere passagerer efter 22.45 

Til gengæld var der nok af dem - altså busserne. 

Ifølge Midttrafik var der nemlig indsat 13 ekstra ledbusser, som kørte i pendulfart med cirka ti minutters mellemrum mellem Park Allé og Paludan Müllers Vej.

- Busselskabet synes egentlig, at afviklingen fungerede fint. Der var rigtig meget tryk på mellem 21.30 og 22.30. Passagererne skulle lige have kontrolleret billet, og det skabte lidt kø, fortæller Britta Charmig, projektleder ved Midttrafik.

Da Grøn lørdag vendte tilbage til Aarhus, efter to års coronapause, forløb det ikke helt gnidningsfrit. Først var der timelange køer for at købe drikkevarer og da folk skulle hjem efter koncerten, udspillede der sig kaotiske scener ved busserne ind til byen.

På forhånd var der lagt en køreplan, hvor de ekstra busser skulle køre gæsterne hjem fra festivalpladsen i tidsrummet mellem klokken 18 og 22.

Busserne blev dog ved lidt længere, og klokken 22.45 var opsamlingspladsen tømt for kunder.

- Der havde bussen kørt i en sidste gang rundt for at få alle med, siger Britta Charmig.