Derfor står der orange sko i midtbyen

I flere byer sørger kvinder for at der er orange farver i centrum af byen. Det skyldes, at man gerne vil sætte fokus på partnervold- og drab begået mod kvinder.

Har man været en tur omkring centrum af Silkeborg, Grenaa, Odder, Skanderborg eller Aarhus, undrer man sig muligvis over, at der er lidt mere orange end der plejer.

I Aarhus står der eksempelvis massevis af orange sko ved Agnethe og Havmanden til Avnbøgen i Rådhusparken, ved Frederiksbroen, Immervad, Lilletorv og Sct. Knuds Torv.

Forklaringen er, at man rundt i alle byerne er med til at markere FNs internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder. I Aarhus er det Soroptimist International Danmark, der sørger for at markere dagen.

- Selv i dag er der mange kvinder, der udsættes for partnervold og drab – både i Danmark og i verden, og det vil vi gerne være med til at sætte fokus på, siger Lena Aarup Kjeldsen, der er en del af Soroptimist International Danmark.

IMG_5319

Farven orange er udvalgt af FN og går igen verden over.

Hvorfor så lige sko?

- Sko er noget os kvinder har til fælles, og glæden ved sko er der rigtig mange af os, der har til fælles, siger Lena Aarup Kjeldsen.

Lena Aarup Kjeldsen fortæller om initiativet.

Vi har i den seneste tid sat fokus på netop partnervold- og drab i forbindelse med retssagen mod Flemming Mortensen, der nu har slået to tidligere partnere ihjel.

Du kan se en dokumentar med Flemming Mortensens søn, Alex, der har mistet sin mor og stedmor lige her. 

Min far dræbte min mor og stedmor (dokumentar)