Der er for få boliger til salg i Østjylland

Der er kamp om de østjyske boliger

00:56

1 af 2

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange interesseret i boligerne i Aarhus. Det mærker man også hos ejendomsmæglerne, hvor efterspørgslen langt overstiger udbuddet.

- Der er ikke nok, der sætter til salg i forhold til den mængde af købere, der er, så der er meget kamp om de boligsælgere, der er, siger indehaver af Realmæglerne Aarhus, Rasmus Milling.

Den store efterspørgsel har også en effekt på boligpriserne, som er stigende. Og det er en stigning, der kommer til at fortsætte i det østjyske.

- Når udbuddet er lavt, og efterspørgslen stadig er den samme og faktisk nogle steder stigende, så er det klart, så ser man en positiv udvikling på priserne. Det er også det vi har set sidste år. Så jeg tror stadig man som boligsælger godt kan forvente, at der er en lille stigning, i hvert fald i det østjyske, siger Rasmus Milling.

Pres på købere: Nu bliver det sværere at købe bolig i Aarhus

Laveste udbud i fem år

Det er ikke bare den store efterspørgsel på boliger, der trækker priserne op. Også et meget lille udbud af boliger til salg, gør at markedet er presset.

- Det er lavt, og set i et fem års perspektiv, så tror jeg heller ikke vi har været lavere i de fem år. Så vi kunne godt bruge nogle flere boliger til salg, siger Rasmus Milling.

Du kan se Rasmus Milling fortælle om den østjyske boligsituation i klippet øverst i artiklen