Dengang: Talent som 15-årig

Se eller gense 13 år gammelt indslag med VM-finalisten Sara Slott Petersen

03:33

1 af 2

Allerede i teenageårene var Sara Slott Petersen en pige, der kunne løbe fra de fleste.

I morgen skal den aarhusianske hækkeløber så forsøge at gøre kunsten efter ved VM i Atletik i Kina, hvor hun har kvalificeret sig til finalen i 400 meter hæk.

TV 2 | ØSTJYLLAND er i den anledning gået tilbage i arkiverne og fundet et indslag frem fra 2002, hvor vores reporter og fotograf mødte den dengang blot 15-årige løber.

Se også: Video: Se Slotts vinderløb

På det tidspunkt deltog Sara Slott Petersen i danmarksmesterskabet i atletik, hvor hun endte med at gå hele vejen og vinde guld i hækkeløb.

Det skete til stor glæde for det unge talent, som inden sejren dog også var noget skeptisk i forhold til de mange øjne, der pludselig var rettet mod hende:

- Alle i skolen siger: "Ej, du er hende hurtigløberen" og "Ej, hvor er du bare heldig, at du er så god". Nogle gange har man bare lyst til at droppe det hele og være normal ligesom alle andre, fortalte den dengang 15-årige Sara Slott Petersen.

Stort talent

Hendes træner til gengæld havde kun rosende ord om hendes udvikling. Han spåede, at hun en dag kunne blive olympisk mester:

- Jeg har aldrig oplevet et så oplagt langsprintertalent nogensinde.

- Hun er en ud af en million.

I forhold til trænerens udtalelse om, hvorvidt hun var et olympisk talent eller ej, lød reaktionen fra hovedpersonen selv:

- Det irriterer mig lidt. Det kan godt være, man kan blive god, men det skal være lysten, der driver værket, sagde Sara Slott Petersen.

Tilbage i 2002 var Sara Slott Petersen den hurtigste i sin aldersgruppe i Europa.

Du kan se eller gense det gamle indslag med den aarhusianske hækkeløber i videoen øverst i artiklen.