Den Uendelige Bro åbnede i dag med et bryllup

Det var med livemusik og et kærlighedskys at Den Uendelige Bro i dag åbnede ved Varna Palæet i Aarhus

I dag sagde Frederik Ahle Agersnap og Cecilia Ravnkilde Clemmensen ja til hinanden under indvielsen af Den Uendelige Bro. Broen står nu klar for besøgende neden for Varna Palæet i Aarhus, hvor den har fået sin permanente placering.

Den blev opført for første gang i 2015 under kunstudstillingen: Sculpture by the Sea, hvor det blev en stor succes blandt aarhusianerne. Siden da har folk villet have den cirkelformede bro tilbage. Det ønske er nu blevet opfyldt.

quote Den Uendelige Bro symboliserer, ligesom ægteskabet, noget smukt, der binder mennesker sammen. 

Rabih Azad-Ahmad, Rådmand for Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune

Kærlighed ved første blik

Det var også under denne kunstudstilling, at det nygifte brudepar for første gang forelskede sig i stedet. Da de herefter læste i avisen, at der var mulighed for at blive viet på Den Uendelige Bro, greb de chancen med det samme. For dem vægter den symbolske betydning højt:

- Fordi vi bliver viet i dag på dette særlige sted på den uendelige bro, så kan det være, at det kan hjælpe os til at få ægteskabet til at holde resten af vores dage. Det er i hvert fald en sød tanke. På den måde betyder det meget, siger Frederik Ahle Agersnap.

Under jazztoner fra Aarhus Jazz Orchestra klippede Rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, kl. 13 snoren til Den Uendelige Bro. Herefter indtog brudeparret broen for at give deres ja til hinanden.

- Den Uendelige Bro symboliserer, ligesom ægteskabet, noget smukt, der binder mennesker sammen. Jeg glæder mig til, at vi nu igen kan benytte Den Uendelige Bro til at bygge bro mellem to menneskers kærlighed, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad til TV2 Østjylland.

Broen skal bygge bro mellem mennesker

Det er håbet for Rabih Azad-Ahmad, at Den Uendelige Bro vil trække folk ud i naturen og bygge bro mellem mennesker. Den har ikke kun begejstret aarhusianere og Rådmanden, men har også givet arkitektfirmaet bag broen en fornem pris. Arkitektfirmaet, Gjøde og Povlsgaard Franciska Clausen, fik Medaljen fra Akademiraadet, som er en af de ypperste hæderssymboler, der kan gives til kunstnere.

- Den Uendelige Bro har været en uendelig stor succes for os. Vi er stolte over at have skabt noget som borgerne i den grad har taget til sig, og vi glæder os til igen at kunne byde velkommen til Den Uendelige Bro, siger Johan Gjøde fra arkitektfirmaet Gjøde og Povlsgaard.

Beslutningen om at opføre Den Uendelige Bro permanent blev truffet i januar i Byrådet. Broen har kostet to millioner kroner at opføre. Broen vil dog blive taget ned igen i vinterhalvårene. Efter brylluppet blev aarhusianerne inviteret op på broen for at dyrke sporten Qi Gong i fællesskab.

Sådan ser Den Uendelige Bro ud oppefra
Sådan ser Den Uendelige Bro ud oppefra
20170406-113512-L-1920x1281we

Rådmand vil udstykke 3600 nye parcelhusgrunde i Aarhus

hurtigfærgen skader thumbnail

Gammel færge sejlede ind i ny - nu er årsagen fundet

Skærmbillede 2021-04-18 kl. 20.47.25

Malene fik ikke institutionsplads i nærområdet: Skal køre halvanden time ekstra om dagen

Charlotte Broman Mølbæk,

Politiker er dybt bekymret over sag fra Randers: Vil nu skrive til ministeren om lange ventetider

AstraZeneca Vaccine

Frivillig vaccination med AstraZeneca mulig - men bøvlet

557e8bc2-a63c-4d11-89b9-a1287f5b2460

Aarhusiansk restaurant laver finte for at omgå regel om bordbestilling

Dagens mest læste