Den dyreste udstilling

Kunstmuseet ARoS præsenterede i dag en kommende udstilling med Claude Monet

03:07

1 af 2

20 værker af den verdenskendte, franske kunstner Claude Monet bliver dette års helt store hovedattraktion på kunstmuseet ARoS i Aarhus.

Museet præsenterede i dag et samlet overblik over udstillinger i 2015 og 2016, og her var det ikke overraskende Monet-udstillingen, som stjal billedet.

Direktør Erlend Høyersteen lægger da heller ikke skjul på, at udstillingen er kunstmuseets største satsning til dato. En udstilling med masser af prestige, som har krævet hårdt arbejde for at få i hus:

- Det bliver uden tvivl den dyreste udstilling, ARoS nogensinde har lavet, siger Erlend Høyersteen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han fortsætter:

- Det er klart, at den bliver årets helt store Blockbuster. Det er klar. Samtidig forventer vi også, at folk, som ikke er så interesserede i Monet, alligevel finder værdi i ham.

Monet er alle steder

Udstillingen får navnet 'Monet - Lost in Translation' og skal ikke bare vise den impressionistiske malers billeder af åkander side om side.

Ifølge ARoS-direktøren har det netop været vigtigt at lave en udstilling, hvor der er plads til refleksion. Hovedidéen er, at tage publikum med på en rejse og sætte Monets billeder ind i en kontekst. For eksempel vil man kunne se et af hans billeder hængende på væggen i et venteværelse.

- Vi vil vise, at Monet er alle steder. Er du i IKEA, så er Monet der. Er du i venteværelse, er Monet der. Samtidig er han en af dyreste kunstnere på auktionsmarkedet, fortæller Erlend Høyersteen.

Udover værkerne af Claude Monet, vil der også blive præsenteret 50 andre værker af nogle af de største, franske impressionister.

Den kommende udstilling er i høj grad blevet til med hjælp fra A. P. Møller Fonden. Hvor mange penge, museet har modtaget, vil ARoS ikke uddybe nærmere.

'Monet - Lost in Translation' bliver vist på ARoS fra den 9. oktober 2015 til og med den 10. januar 2016.

Du kan se hele interviewet med ARoS-direktør Erlend Høyersteen i videoen øverst i artiklen.