- Den bedste by i Europa, du aldrig har hørt om: Amerikansk medie skamroser Aarhus

Et stort amerikansk medie roser Aarhus til skyerne i en artikel og skriver, at byen emmer af kultur inden for mad, kunst, historie og design.

Det er svært ikke at blive forelsket i Aarhus, når man spankulerer rundt i Latinerkvarteret eller nyder solnedgangen ved dokken. 

Og nu er der andre, som har fået øjnene op for Aarhus. 

Det amerikanske medie The Daily Beast udgav lørdag en artikel, hvor der ikke bliver sparet på de rosende ord om Aarhus.

'Aarhus er den bedste by i Europa, som du aldrig har hørt om’, kalder journalisten Andrew Kirell sin artikel.

Her tager han læseren med til samtlige af Aarhus’ seværdigheder, og der bliver ikke sat en finger på noget. 

The Daily Beast har mere end en million læsere om dagen.

Journalisten beskriver som det første, det øjeblik han træder ud af Aarhus H og ser røde murstensfacader og en masse cykler – meget dansk, konstaterer han. Herefter beskriver han de dufte, der møder ham.

Madscenen hyldes

Restauranterne bliver nævnt som noget af det første og ordet formidabel bliver brugt om den aarhusianske madscene. Skribenten beskriver madkulturen som følgende:

- Innovativ, legesyg, bæredygtig og ja, selvfølgelig hygge, det danske udtryk for simpel komfort. Og de mener det faktisk. Det er ikke blot et belejligt t-shirt slogan.

Latinerkvarteret bliver også nævnt i artiklen som et sted med mange gode restauranter.
Latinerkvarteret bliver også nævnt i artiklen som et sted med mange gode restauranter. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Flere aarhusianske restauranter bliver nævnt ved navn, og også Aarhus Street Food ved rutebilstationen fremhæves.

- Der er ingen mangel på topklasses måltider i byen. Især i det brostensbelagte Latinerkvarter, den ældste del af byen, er der yderst velansete spots, skriver journalisten. 


Kunst i verdensklasse

Dansk design og kultur bliver også lovprist i artiklen, blandt andet Aarhus Rådhus og Den Gamle By, som får disse fine ord med på vej:

- Det lyder måske bare som et sted, hvor en folkeskoleklasse ville tage på udflugt, men det er faktisk en dybt dragende, flere timers gåtur gennem velbevaret historie.

Journalisten kommer hele vejen rundt og nævner også Salling Rooftop, Moesgaard Museum og ARoS Kunstmuseum, som han kalder byens kronjuvel.

- En Guggenheim-lignende spiralformet gangbro leder dig op til flere etager med kunstudstillinger i verdensklasse - hver og en fortjener at blive indtaget i roligt tempo - og det kulminerer på taget med regnbue panorama, skriver han.

Memphis Mansion ligger i Randers og er en hyldest til Elvis Presley.
Memphis Mansion ligger i Randers og er en hyldest til Elvis Presley.

Skribenten kommer også udenfor Aarhus' grænser og foreslår, man tager turen forbi Kalø Slotsruin og Memphis Mansion i Randers, som er en kopi af Elvis Presleys Graceland. 

- At snuble over en bizar vejkantsattraktion som Memphis Mansion var en overraskelse, da det er noget, jeg nok mere ville forvente at se i Florida. Men så alligevel, alt ved Aarhus og de omkringliggende omgivelser var en overraskelse.