Demonstranter fra hele landet på vej til Aarhus: - Vi håber og tror, det bliver fredeligt, lyder det fra politiet

Demonstrationer af bevægelsen 'Men in Black' har tidligere ført til optøjer og anholdelser. Østjyllands Politi regner dog med at lørdagens demonstration i Aarhus forløber fredeligt.

I følge et opslag på 'Men in Black's Facebookside er demonstranter fra hele landet lige nu på vej til Aarhus.

Bevægelsen 'Men in Black' har nemlig indkaldt til demonstration klokken 18.30 på Rådhuspladsen i Aarhus, da de blandt andet er utilfredse med corona-restriktionerne. 

Demonstrationen er anmeldt til politiet, men i både København og Aalborg har bevægelsens demonstrationer tidligere ført til optøjer og anholdelser. 

Politiets forventning er dog, at det denne gang kommer til at forløbe fredeligt. Det fortæller politiinspektør hos Østjyllands Politi, Brian Voss Olsen, til TV2 ØSTJYLLAND.  

- Vi håber og tror, det bliver en fredelig demonstration. Det er jo en lovlig anmeldt demonstration, hvor vi fik anmeldelsen for et par dage siden, og vi er i en rigtig fin dialog med arrangørerne, fortæller han. 

Politiet er forberedt 

Den seneste demonstration var den 23. januar i København. Her brændte demonstranter en dukke af, som skulle forestille statsminister Mette Frederiksen. Desuden blev fem personer anholdt i forbindelse med demonstrationen.

Den 9. januar blev 23 personer ligeledes anholdt, og syv senere varetægtsfængslet i forlængelse af demonstrationer arrangeret af 'Men in Black' i Aalborg og København. 

Og den 19. december begik deltagerne omfattende hærværk ved blandt andet at overmale husmure og butiksvinduer med graffiti ved en demonstration arrangeret af 'Men in Black'. 

quote Vores indtryk er, at det er fint struktureret af arrangørerne, og at arrangørerne vil gøre rigtig meget for, at det skal forløbe fredeligt og roligt.

Brian Voss Olsen, Politiinspektør, Østjyllands Politi

Demonstrationerne har altså ikke en fredelig statistik, men Østjyllands politi fornemmer i deres dialog med arrangørerne, at det er i alles interesse, at aftenens demonstration forløber fredeligt. 

- Vores indtryk er, at det er fint struktureret af arrangørerne, og at arrangørerne vil gøre rigtig meget for, at det skal forløbe fredeligt og roligt. Og så er det ligesom vores opgave at tage os af dem, som melder sig ud af de fælles spilleregler, siger Brian Voss Olsen. 

Video: Politiinspektør hos Østjyllands Politi, Brian Voss Olsen, fortæller, hvilke forventninger politiet har til demonstrationen lørdag aften.

Politiet vil blandt andet være til stede med dialog-betjente, som følger demonstranterne på hele den anmeldte rute, men de er også klar, hvis demonstrationen skulle udvikle sig imod forventningen. 

- Der er ingen tvivl om, at vi har en del betjente på arbejde i aften, fordi vi ligesom skal gardere os i forhold til de eventuelt større uroligheder. Så har vi også lavet et passende set-up til i aften, siger politiinspektøren. La Cabra Coffee

play Kamp for tilflyttere: Randers jagter nye borgere i Aarhus

060521 Bibliotek åbner som hotel digi

play Video: Gammelt bibliotek forvandlet til hostel - kom med på en rundtur

Holger Beyer Svømning

Holger undrer sig: Hvorfor åbner svømmehallerne ikke?

corona smitte coronavirus

Østjyske sogne tæt på nedlukning: Se smitten i dit sogn

IMG_6045

play Må jeg klare mig selv? Nej, du må få hjemmehjælp

Jacob Nielsen AGF

AGF-direktør får bøde og karantæne for udbrud efter FCK-kamp

Dagens mest læste