Demo på Rådhuspladsen

Flere hundrede i protest mod salg af DONG-aktier

I Aarhus blev utilfredsheden med regeringens planlagte salg af DONG-aktier til det amerikanske investeringsselskab Goldman Sachs i dag markeret med en demonstration på Rådhuspladsen.

Her var både fagforeninger, privatpersoner og politikere på barrikaderne for at vise deres utilfredshed.

Sammen med de i alt cirka 300 demonstranter var den lokale formand for fagforbundet FOA, Kirsten Normann Andersen, mødt op for at kæmpe imod salget af aktier i de statslige energiselskab.

Se: - De er skruppelløse

- Jeg er brandærgerlig over, at vi nu igen risikerer at sende rigtig mange skattekroner ud af landet. Det er det, vi er blevet bekendt med med aftalen med Goldman Sachs: Pengene vil blive investeret i skattely og dermed ikke komme borgerne til gode i Danmark, sagde FOA-formanden under demonstrationen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kirsten Normann Andersen blevet bakket op af Enhedslistens klimaordfører, Per Clausen.

- Jeg synes, regeringen skulle prøve at lytte til de mange, der er vrede og skuffede over det her. Hvorfor skulle regeringen ikke for én gangs skyld vælge det rigtige standpunkt og det populære standpunkt i stedet for et forkert standpunkt, der oven i købet er rigtigt, rigtigt upopulært i befolkningen?, spurgte han.

Se en reportage fra demonstrationen i videoen øverst på siden.