Del af Scandinavian Center laves til ungdomsboliger

133 nye lejligheder i Aarhus målrettet byens unge bliver indrettet i Scandinavian Center

Foto: Illustration AART Architects

Foto: Illustration AART Architects

1 af 2

11.000 m2 i det store Scandinavian Center i centrum af Aarhus omdannes til 133 attraktive ungdomsboliger. Lejlighederne bliver på mellem to-fire værelser og varierer fra 60-120 m2. I tillæg til de nye boliger bliver der etableret et gårdmiljø med bænke og opholdsareal.

- I Aarhus er der akut boligmangel for de unge studerende, der starter på studie efter sommerferien. I år har der været optaget rekordmange studerende på de videregående uddannelser, og alle vil gerne bo centralt. Scandinavian Center har en ideel beliggenhed. Samtidig vil der med det nye grønne gårdrum være gode rammer for at skabe et fælleskab beboerne imellem. Jeg tror, at der bliver rift om lejlighederne, siger udlejningschef hos ejendomsselskabet Datea, Kim Eiskjær Mogensen, i en pressemeddelelse.

Læs også Nyt stort kollegium på vej i Aarhus

Boligerne står klar til indflytning om godt et år i begyndelsen af 2018, og interesserede kan kontakte Datea og blive skrevet på interesseliste.

Det bliver Horsens-firmaet Casa, der skal stå for byggeriet af de nye lejligheder og hele ungdomsområdet.

Scandinavian Center blev bygget i starten af 90´erne og indeholder blandt andre Hotel Radisson Blu, Congress Center, privathospital, fitnesscenter, kontorer/butikker/show rooms samt offentlig p-kælder. Centret er beliggende på Margrethepladsen 2 lige ved siden af Musikhuset og Godsbanen.

  Foto: Google Maps