De hopper fra altan til altan

Mor fortæller om vildt natteliv i Risoul

Foto: Flickr

Det er en yndet sport blandt unge skiturister i den franske skisportsby Risoul at springe fra altan til altan, skriver dgbladet B.T.

Natten mellem torsdag og fredag døde en 19-årig gymnasieelev fra Egaa Gymnasium ved Aarhus, da han faldt ned fra 5. sals højde.

Gymnasieleven blev fundet nedenfor bygningen af en guide fra rejsearrangøren Danski, men var angiveligt i stand til selv at gå ind i den ambulance, der bragte ham til sygehuset i Briancon. Her blev hans tilstand alvorligt forværret, og kl. seks torsdag morgen døde han   

Nattelivet er hektisk i Risoul fortæller en mor til B.T. De natlige udskejelser omfatter indtagelse af store mængder alkohol og let adgang til euforiserende stoffer.

- Der er ingen tvivl om, at der bliver drukket rigtig, rigtig meget alkohol dernede. De går i byen hver aften, og min datter ringede hjem og fortalte, at det også flyder med stoffer. De er bange for, at det bliver puttet stoffer i deres drinks, når de er i byen, så de drikker kun hjemme på hotellet, fortæller Bente Stadil til B.T. Hun har en 17-årig datter med på turen.

Det er hendes datter, der fortæller om "legen" med at hoppe fra hus til hus.

- Det er åbenbart sådan nogle lejligheder, hvor man kan hoppe fra altan til altan. Det er det, de gør i stedet for at gå igennem gangene. Min datter fortalte, at hun har måttet stoppe en del berusede unge mennesker, der har hoppet fra altan til altan, siger hun til avisen.