De har forberedt sig i et år: Nu får Bertram og Oskar deres store drøm opfyldt

Når fortællingen om Charlie og Chokoladefabrikken til maj har Danmarkspremiere som musical på Aarhus Teater, bliver det Bertram Jarkilde og Oskar Mehlbye, der skiftevis skal stråle i scenelyset som hovedrollen Charlie.

Det er en stor dag for Bertram Lyng Engelsted Jarkilde og Oskar Duvier Mehlbye.

For første gang er de iklædt hver deres ’Charlie’-kostume: Et par blå short, en stor trøje og en skrigorange hue.

De er til kostumeprøve på Aarhus Teater, hvor de i de kommende måneder får deres store drøm om at være skuespillere indfriet.

12-årige Bertram Jarkilde, der er fra Helgenæs, og 11-årige Oskar Mehlbye fra Aalborg er nemlig kommet igennem nåleøjet og skal skiftevis spille hovedrollen i Aarhus Teaters’ musicalopsætning af Charlie og Chokoladefabrikken.

Fredag var de to drenge til kostumeprøve på Aarhus Teater. Kostumet de skal have på, når de skal spille Charlie i Charlie og Chokoladefabrikken får de sidste tilretninger.
Fredag var de to drenge til kostumeprøve på Aarhus Teater. Kostumet de skal have på, når de skal spille Charlie i Charlie og Chokoladefabrikken får de sidste tilretninger.

- Det er så fantastisk, og da jeg skulle stå og tage mit kostume på, der havde jeg stadig ikke fattet, at jeg har fået den her rolle. Jeg tænkte: Er det rigtigt, at jeg står her og prøver Charlie-tøjet?!, fortæller Bertram Jarkilde til TV2 ØSTJYLLAND.

Musicalen tager afsæt i Roald Dahls magiske fortælling om drengen Charlie, der kommer fra fattige kår, men er en af de fem heldige børn, der vinder en hel dag på chokoladefabrikken med selveste Hr. Willy Wonka.

Fortællingen har tidligere både været filmatiseret og spillet som musicals på store broadwayscener – og nu får den Danmarkspremiere i Aarhus til maj.

VIDEO: Bertram og Oskar har begge en stor drøm om at blive berømte skuespillere, og de er godt på vej. Når fortællingen om Charlie og Chokoladefabrikken til maj har Danmarkspremiere som musical på Aarhus Teater, er det nemlig de to drenge, der skal deles om hovedrollen.

Store skuespillerdrømme

Mens Charlies største drøm er at besøge den hemmelighedsfulde slikfabrik med den mystiske ejer, så drømmer de to drenge også stort.

- Jeg har drømt om at blive skuespiller siden jeg var to og et halvt år, siger Bertram Jarkilde.

- Man skal jo lave det, man synes er sjovt, og jeg synes, at teater er sjovt. Hvis det så kan være vores job, så kunne det være mega fedt, fortsætter Oskar Mehlbye.

De to drenge (Oskar Duvier Mehlbye til venstre og Bertram Lyng Engelsted Jarkilde til højre) drømmer begge om at blive berømte skuespillere.
De to drenge (Oskar Duvier Mehlbye til venstre og Bertram Lyng Engelsted Jarkilde til højre) drømmer begge om at blive berømte skuespillere.

Begge har tidligere spillet skuespil, men nyheden om at rollen som Charlie var deres, vakte en helt særlig glæde:

- Min mor kom ned og sagde: Bertram, de har ringet fra teateret, og du skal spille Charlie. Og så skreg jeg og jeg begyndte helt at græde, fortæller Bertram Jarkilde.

Et spirende venskab

Drengene startede med at gå til auditions på rollen for et helt år siden, og de har været igennem en lang udvælgelsesproces og en masse danse – og sangtræning med blandt andet ’Vild med dans’-dommeren Marianne Eihilt ved roret.

Der er spiret et venskab, og de to drenge er glade for at have hinanden på teateret:

- Det er jo os mod det at være Charlie. Det er lidt hyggeligt, for jeg tror, det ville være lidt træls at være alene, siger Oskar Mehlbye.

Forestillingen kan opleves på Aarhus Teater fra den 6. maj til den 13. juni, hvis altså corona tillader det.
Forestillingen kan opleves på Aarhus Teater fra den 6. maj til den 13. juni, hvis altså corona tillader det. Foto: Yellow1.dk

På mandag starter prøverne med resten af holdet for alvor, og så går tæppet, og de to Charlier kan tage hul på endnu et kapitel i skuespillerdrømmen.

- Jeg glæder mig helt vildt til forestillingen. Vi har jo arbejdet på det i over et år, så det bliver rigtig fedt, siger Oskar Mehlbye.

Forestillingen kan opleves på Aarhus Teater fra den 6. maj til den 13. juni, hvis altså corona tillader det.

Derefter vil musicalen spille videre på Østre Gasværk i København – dog med andre skuespillere i de forskellige roller.

Anja og Bonnie

play Mødre i opråb: Hvorfor skal vi vente så længe på hjælp til vores børn?

åboulevarden

Sådan bliver reglerne for at gå på café og restaurant

Billede 17.04.2021 20.48.44

Biltræf endte med 70 sigtelser

Gellerupparken Gellerup

Skole uden smittede lukker - rammer model skævt?

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

Dagens mest læste