De firbenede glider også i det glatte føre

Hunde kommer til skade på glatte fortove og stier. Et af landets største dyrehospitaler, Århus Dyrehospital, melder om flere skader i år.

Foto: Colourbox

Det er ikke kun os tobenede, der bliver usikre på benene og ender på halen på de glatte veje og stier, med brækket ben, overrevet korsbånd eller udskredet hofte til følge. Det gør vores firbenede venner også.

Og de seneste måneders smattede føre har skabt travlhed på landets dyreklinikker, blandt andet på dyreklinikken i Asnæs i Odsherred, det fortæller DR Sjælland.

Dyrlæge Stine Elkær fortæller at det især er hundene som har svært ved at stå fast.

- Vi har haft en del korsbåndskader på hunde, der har været ude at leget i sneen. Der har måske været lidt for meget ræs på i den dybe sne. Så selv om de har fire ben og tilsyneladende er lavet af mere stabile ting, så kommer de lige så meget til skade som vi gør, når vi går ud på glat bane, siger hun til DR Sjælland.

På landsplan er der ingen statistik om flere faldulykker blandt hunde i den kolde vinter, men på et af landets største dyrehospitaler, Århus Dyrehospital, melder man også om lidt flere skader i år.

Kilde: DR Sjælland