DBU forsvarer dommer

Afviser angreb fra AGF-cheftræner

Genrefoto.

DBU bakker op om dommer Kenn Hansen, efter han lørdag blev udsat for voldsom kritik i forbindelse med opgøret mellem Esbjerg og AGF.

AGF-træner Peter Sørensen langede kraftigt ud efter dommer Kenn Hansen, efter hans hold lørdag blev slagtet af formstærke Esbjerg.

- Når man taber 5-1, er det fordi, modstanderne har været bedre. Men i forbindelse med de her par mål, er der et par dommerkendelser, som er meget kraftigt betydende for kampens udfald, sagde Peter Sørensen efter nederlaget.

Særligt episoden, der førte til Esbjergs 2-1-scoring, førte til voldsom frustration. Her kiksede en AGF-forsvarer en clearing af en flad Esbjerg-afslutning, der i stedet endte for fødderne af vestjydernes hollandske skarpretter Mick van Buren, der ubesværet kunne spille Hans Henrik Andreasen fri til scoring.

Se: Rasende på dommerne

Det vakte stor utilfredshed hos cheftræner Peter Sørensen, idet linjedommer Jannik Vinther markerede for, at Mick van Buren stod i en offside-position. Ifølge Peter Sørensen betød linjedommerens flag, at AGF'erne stoppede med at spille.

Problemet for aarhusianerne var bare, at den uhensigtsmæssige aflevering til Mick van Buren kom fra en AGF-fod. Derfor lod dommer Kenn Hansen spillet køre videre, selvom offside-flaget var oppe.

Helt efter bogen, lyder roserne fra DBU dagen derpå.

- Det er et klassisk eksempel på, at spillerne skal fortsætte med at spille, indtil de hører dommerens fløjte. Det er i lige så høj grad et klassisk eksempel på godt arbejde og samarbejde mellem dommer og linjedommer. De er både i visuel kontakt og radiokontakt med hinanden. Og linjedommeren markerer, for det han ser, mens dommeren vurderer og dømmer for det, hans ser. Stor ros til dem begge i denne situation, siger Jan Carlsen, som er formand for DBUs Fodboldlovgruppe, til dbu.dk.