David Bowie mindes i Aarhus: Et minuts stilhed i biograf

Visning af dokumentarfilm gennemføres på trods af verdensstjernens død

Klokken 19.00 mandag aften møder 200 David Bowie-fans op i biografen Cinemaxx for at se eller gense en dokumentarfilm om deres helt store idol.

Hvad mange af dem ikke vidste, da de købte deres billet, var, at hovedpersonen, David Bowie, ikke skulle være i live på selve visningsdagen.

Den engelske musiker døde søndag den 10. januar efter længere tids kræftsygdom. En tragisk hændelse, som er kommet bag på fans verden over - og også på den aarhusianske biograf:

- Vi har jo planlagt den her visning i snart et år, fortæller Rikart Olander Køpke, som er filmchef hos Cinemaxx Danmark, til tv2oj.dk.

Stilhed før film

Efter at nyheden om David Bowies dødsfald kom frem mandag, har Cinemaxx valgt at ændre en smule ved aftenens program.

Inden dokumentaren "David Bowie Is" tørner frem på den store biografskærm, vil der blive vist et still-billede af en tyssende David Bowie med teksten "Hvil i fred" og hans fødsels- og dødsdato.

Billedet er ifølge filmchef Rikart Olander Køpke en lille opfordring til publikum om at holde et minuts stilhed:

- Vi synes, det var mærkeligt, hvis vi ikke gjorde et eller andet. På den anden side ville vi heller ikke gøre for meget. Det bliver en helt speciel visning for publikum. På den her måde giver vi dem plads til at trække vejret og slappe af, siger han.

Berørt af dødsfaldet

En af de biografgæster, som skyndte sig at købe billet, da billetterne blev sat til salg for mere end en måned siden, er filmproduceren Ellen Riis.

Hun blev ligesom mange andre chokeret over nyheden om David Bowies død:

- Jeg er frygtelig påvirket af det. Jeg sad i bilen og græd på vej til arbejde i morges. Han er jo min ungdoms lydtapet. På den anden side sagde jeg også til mig selv, at det ikke nytter at pive. Det ville David Bowie heller ikke have gjort, siger Ellen Riis.

Ellen Riis er glad for, at Cinemaxx vælger at markere hans død:

- Jeg ville ikke kunne ud at sidde og se den uden, at der blev gjort noget.

Dokumentaren "David Bowie Is" bliver vist både i aften, mandag og i morgen tirsdag i Cinemaxx i Aarhus. Begge forestillinger er for længst udsolgt, og der er ifølge filmchef Rikart Olander Køpke ikke ekstraforestillinger på vej.

Bare Vin

play SoMe-shopping hjælper trængte virksomheder: Vin-banko og fremvisning af tøj hitter

Michael Aastrup Jensen

Politiker om rejse til Dubai: Jeg passede mit job

Mobilepay

Telefon-svindlere narrede ældre kvinder

20201123-124830-L-1920x1338we

Britisk variant spreder sig i Danmark

20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

20210118-185420-L-1920x1232we

9 ud af 10 vil takke ja til coronavaccine