Dans i 60 meters højde: Tør du?

Tilskuere fik sig en ekstraordinær oplevelse

Er det en spion? Spider Woman? Eller en turist, der forsøger sig med bungee jump?. Folks blikke var i dag rettet stift mod Aarhus Domkirke.

Rundt på de gamle mure dansede en ung kvinde rundt iført metalwirer om livet.

Hun var hverken Spider Woman eller spion. Kvinden hed Esther Wrobel og er uddannet danser og koreograf.

Hendes vovede dans var en del af initiativet "Stop!Dans!" i anledningen af Dansens Dag. Det var derfor langt fra første gang, at Esther Wrobel kastede sig ud i farlige højder.

I dag hang hun med hovedet nedad i mellem 30 og 60 meters højde fra domkirkens mure. En præstation, som gav lidt sommerfugle i maven:

- Jeg er lidt nervøs selvfølgelig. Forestillingen er alligevel anderledes end prøverne. De ting, man er vant til at gøre, gør man lidt langsommere for at være helt sikker, siger Esther Wrobel til TV 2 | ØSTJYLLAND og uddyber:

- Hvis man ikke er nervøs, er det ligesom, man er ligeglad.

Nervøse kunne man fristes til at tro, at flere af publikummerne også var. Flere så i hvert fald måbende til, da Esther Wrobel udførte både split og saltomotaler i det fri.

Efter den første nervøsitet var lagt sig, var der stor beundring fra de mange måbende munde:

- Jeg synes, det er exceptionelt, at et menneske tør have så stor sikkerhed i at hænge i sådan en line. Det er fantastisk. Det er som et frit fald, siger Marian Høegh.

Øverst i artiklen kan du se, hvordan det så ud, da Esther Wrobel dansede på domkirken.